Safari i Kenya och Tanzania – savannen.com
Om oss & kontakt    About us 
Amboseli Serena Safari Lodge.
  Hem
 
  Amboseli Serena Safari L.
Vägen dit
Lodgen ligger cirka 4 timmars bildfärd från Nairobi.
I parken finns också flygfält, dit du når på mindre än en timme från Nairobi. Det går även safariflyg från Mombasa.
I Nairobi går safariflyget från/till Wilson Airport (WIL/HKNW). Transfertiden från/till utrikesflygplatsen Jomo Kenyatta International Airport (NBO/HKJK) i Nairobi är 20–30 minuter.
Karta över Amboseli
Karta över Amboseli.
Karta över Kenya
Karta över Kenya.
  Safariordlista
Öppna ordlistan i ett nytt webbläsarfönster
 
 
Kenya:
Amboseli Serena Safari Lodge
Amboseli National Reserve
Amboseli Serena Safari Lodge ligger i södra delen av nationalreservatet Amboseli i Kenya, omgiven av akaciedungar och med Afrikas högsta berg, 5 895 meter höga Kilimanjaro, som fond.

Lodgen håller hög standard, och är stilmässigt inspirerad av afrikanska material och kulturen bland det omkringlevande massajfolket. Där finns ett 90-tal rum, de flesta av dem dubbelrum. Rummen har privat badrum och utsikt över den kringliggande slätten.

Karta över Afrika Namibia Botswana Sydafrika Zambia Mocambique Malawi Rwanda Tanzania Kenya Uganda
Samma utsikt, som gör det möjligt att spana på djur i lugn och ro redan på lodgen, finns från swimmingpoolen (som fylls med smältvatten från Kilimanjaro), de olika observationsdäcken och lodgeträdgården.
 
Vattenhål som attraherar djur
Lodgen har också ett vattenhål som attraherar djur som elefanter, antiloper m m. Lodgen har även restaurang, bar, bibliotek och en shop med souvenirer, vykort m m.

Lodgen kan specialarrangera bushmåltider, sundowners på observationskullen ute i parken m m, och gör kortare vandringar på lodgeområdet under ledning av en naturvådrare, med fokus på fågellivet och floran. För dig som flyger ut till parken, eller på annat sätt färdas utan att disponera ett eget safarifordon, har lodgen egna Landcruisers för djurskådning i parken.

Bland övriga tjänster och funktioner finns tvätt, barnvakt och barnmenyer, växlingskontor samt grundutrustade konferenslokaler. Rummen har uttag för 240 V (brittiska trehålskontakter) och rakapparatuttag för 110 V och 240V.

 

Rum på Amboseli Serena Safari Lodge.

Swimmingpoolen fylls med källvatten från Kilimanjaro.

Utsikt över Amboseli.

Mer om Amboseli
Östafrikas kanske mest klassiska fotomotiv är en elefant med Kilimanjaro i bakgrunden. När du ser en sådan bild kan du vara tämligen säker på att den är tagen i Amboseli. Kilimanjaro, världens högsta fristående berg, ligger på andra sidan gränsen mot Tanzania, men är som vackrast och resligast sett från Amboseli.

Också elefanten är ett typiskt inslag i parken – Amboseli är en mycket bra elefantpark. Populationen har blivit så stor att elefanter har måst flyttas från området för att hjordarna inte ska förstöra vegetationen för mycket i sitt sökande efter mat.

Också många andra djurarter lever i parken, exempelvis giraffer, bufflar, zebror, lejon, geparder och flodhästar. Även fågellivet är rikt. Omkring 425 olika arter har observerats, allt från struts och skrikhavsörn till solfåglar.

I områdena kring parken lever massajerna, som är en boskapsskötande stam som lever i södra Kenya och norra Tanzania.

 
© Copyright 1998–2012 Safari Patrol AB
Sidan senast ändrad 13 januari 2010