Safari i Kenya och Tanzania – savannen.com
Om oss & kontakt    About us 
Seronera Wildlife Lodge.
  Hem
 
  Lodgebilder
Seronera Wildlife Lodge
Seronera Wildlife Lodge
Seronera Wildlife Lodge
Seronera Wildlife Lodge
Seronera Wildlife Lodge
Seronera Wildlife Lodge
Seronera Wildlife Lodge
Seronera Wildlife Lodge
Seronera Wildlife Lodge
Seronera Wildlife Lodge
  Seronera Wildlife Lodge
Vägen dit
Vägen till Seronera från Arusha (330 km) tar 6–7 timmar att köra. De första 2,5 timmarna går på bra asfaltsväg, resten på grusväg i varierande skick. På vägen passerar du Lake Manyaras nationalpark och Ngorongorokratern.
Lodgen ligger några minuters bilfärd från Seroneras flygfält, dit det går ett antal flygningar dagligen från Arusha. Att flyga ut från Arusha tar cirka en timme.
Karta över Serengeti
Karta över Serengeti.
Karta över Tanzania
Karta över Tanzania.
  Safariordlista
Öppna ordlistan i ett nytt webbläsarfönster
 
 
Tanzania:
Seronera Wildlife Lodge
Serengeti National Park

Seronera Wildlife Lodge, som var en av de första lodger som byggdes i Serengeti National Park, ligger mitt i Seroneraområdet i parkens centrala delar. Närheten till Seronerafloden, som är ett bra djurskådningsområde med bland annat kattdjur, och det centrala läget, som medger att parkens alla delar kan nås på dagsturer, gör att Seronera Wildlife Lodge har det bästa läget av alla lodger och camper i Serengeti.

Seronera Wildlife Lodge håller mellanklass och är byggd kring en stor kopje, dvs granitö. Lodgen har 75 dubbelrum i tre byggnader, som ligger i hästskoform kring en trädgård.

Karta över Afrika Namibia Botswana Sydafrika Zambia Mocambique Malawi Rwanda Tanzania Kenya Uganda

Skymning på Seronera Wildlife Lodge.
Skymning på Seronera Wildlife Lodge.

Rummen
Alla rum har badrum och ligger vända ut mot bushen utanför lodgen. Gäster på den nedre av de två våningarna kan vakna på natten av att flodhästar går i gräset utanför och betar, eller av hyenor som ropar nära inpå.

Möjlighet att ställa in extrasäng för barn under 12 år finns, men inte trippelrum. Om du reser i ett sällskap om tre eller fyra personer som vill bo tillsammans kan du boka två rum med intern mellandörr, så får du en sorts 3-4-personersrum med två badrum.

Rummen har efter en renovering 2008, då nya sängar också sattes in, inte myggnät över sängarna som standard. Ett antal myggnät som passar de nya sängarna finns dock på lodgen. Be om ett sådant i receptionen.

Faciliteter på lodgen
På lodgen finns en stor och luftig restaurang, liksom en bar med lounge byggd i samma stil. Utanför baren ligger en observationsplattform och en swimmingpool vänd mot väster och solnedgången. Observationsplattformen är ganska ny och ger vidsträckt utsikt över träd- och grässavannområdena i lodgens omgivning. Antiloper, giraffer, hyenor, manguster och genetter ses emellanåt kring observationsplatsen och den övriga lodgen. Även lejon, serval, sibetkatt, piggsvin och andra djur har setts vid tillfällen.

Receptionen har värdesaks- och bagageförvaring, telefon och fax. Sjuksköterska finns i området och barnvaktshjälp kan arrangeras. En liten shop säljer vykort, souvenirer och liknande. Lodgens generator är avstängd mitt på dagarna och mitt på nätterna, så lodgen är strömlös vid dessa tider.

Seronera Wildlife Lodge har byggts på en stor kopje, dvs en granitö.
Seronera Wildlife Lodge har byggts på en stor kopje, dvs en granitö.

Mer om Seronera
Seroneraområdet ligger i gränsområdet mellan den öppna grässavannen i söder och den tätare trädsavannen i norr. I området finns ett antal olika naturtyper och därmed ett artrikt djurliv. Det mest markanta inslaget är Seronerafloden, som kantad av träd och annan vegetation bryter av slättlandskapet och håller djuren med vatten året om.

Ett av de bästa leopardområdena
Floden är ett av de bästa leopardområdena, och där finns goda chanser att se flodhäst och krokodil. Många andra djur söker sig till floden för att dricka, bland dem elefanter, bufflar och inte minst zebror och gnuer. Migrationens vandringsväg passerar genom Seronera, vilket innebär att enorma hjordar med gnuer och zebror kan uppehålla sig i området dels under december–januari, dels under april–maj.

På grässavannen som tar vid bortom floden finns en mängd olika antiloper. Det här är bra jaktområden för hyenor och kattdjur som lejon och gepard, liksom för rovdjur som tar mindre byten, t ex schakal och serval. Ur slätten reser sig här och var ansamlingar av granitöar, så kallade kopjes, som ofta är bra platser att leta efter kattdjur på.

Dvärgmangusten, som ofta ses på Seronera Wildlife Lodge, är Afrikas minsta rovdäggdjur.
Dvärgmangusten ses ofta på Seronera Wildlife Lodge. Den är Afrikas minsta rovdäggdjur.

Djur kring lodgen
Seronera Wildlife Lodge är byggd kring en kopje, vilket innebär att lodgeområdet är ett utmärkt hem för både klippgrävlingar och färggranna agamödlor – båda är harmlösa, och du kan se många av båda slagen. Det är inte heller ovanligt att se dvärgmanguster och zebramanguster som springer omkring i flock både inne på och kring lodgen.

Utanför lodgeområdet, inte sällan inom synhåll, kan bufflar, zebror och impalaantiloper beta, medan du nattetid och med ficklampa kan ha tur att se genetter och emellanåt till och med flodhäst. I nattmörkret hörs ibland lejon, mer ofta hyenor. Om du är uppe med solen kan du dessutom få se hyenor som passerar nedanför lodgens observationsplats.

 
© Copyright 1998–2012 Safari Patrol AB
Sidan senast ändrad  13 augusti 2015