Safari i Kenya och Tanzania – savannen.com
Om oss & kontakt    About us 
Kilaguni Serena Safari Lodge.
  Hem
 
  Kilaguni Serena Safari L.
Vägen dit
Kilaguni Serena Safari Lodge ligger cirka 4 timmars bildfärd från Nairobi respektive Mombasa.
Lodgen har ett eget flygfält. Flygtiden från Nairobi liksom Mombasa är cirka en timme.
I Nairobi går safariflyget från/till Wilson Airport (WIL/HKNW). Transfertiden från/till utrikesflygplatsen Jomo Kenyatta International Airport (NBO/HKJK) i Nairobi är 20–30 minuter.
Karta över Tsavo
Karta över Tsavo.
Karta över Kenya
Karta över Kenya.
  Safariordlista
Öppna ordlistan i ett nytt webbläsarfönster
 
 
Kenya:
Kilaguni Serena Safari Lodge
Tsavo National Park
Kilaguni Serena Safari Lodge ligger i nationalparken Tsavo West i Kenya och har en särskild ställning bland lodgerna i landet – den var den första lodge som byggdes i en nationalpark.

Lodgen har omkring 55 rum, av vilka en handfull är sviter, och är byggd i vulkanisk sten som smälter väl in i landskapet. I interiörerna kombineras färger och material ur den afrikanska kulturen med klassisk kaki- och kanvasinspirerad safaristil.

Karta över Afrika Namibia Botswana Sydafrika Zambia Mocambique Malawi Rwanda Tanzania Kenya Uganda
Eget vattenhål
Rummen håller god standard och har privat badrum, och vetter liksom baren, restaurangen och observationsdäcken mot Kilimanjaro. Utanför restaurangen ligger lodgens vattenhål, som besöks av elefanter, bufflar, zebror och andra djur.

Lodgen kan specialarrangera bushmåltider, sundowners ute i parken, besöket i ett lokalt noshörningsreservat och fågelskådning eller vandringar under ledning av naturvådrare.

För dig som flyger ut till parken, eller på annat sätt färdas utan att disponera ett eget safarifordon, har lodgen egna Landcruisers och guider för djurskådning i parken.

Bland övriga tjänster och funktioner finns tvätt, barnvakt och barnmenyer, växlingskontor samt grundutrustade konferenslokaler för upp till 100 deltagare.

Rum på Kilaguni Serena Safari Lodge.

Kilaguni Serena Safari Lodge.

Giraff i bushen.

Mer om Tsavo West
Tsavo West är i sig en stor park och ingår dessutom i ett komplex av parker, som tillsammans utgör ett ekosystem med många olika naturtyper: berg, floder, skogar, slätter, savann, bushland m m.

Parken var ursprungligen skogklädd i mycket högre grad än i dag, men öppnades efter hand upp av de många födosökande elefanternas hårda framfart mot vegetationen. Bergen har vulkaniskt ursprung, vissa mycket sentida sådant, och där finns vulkankratrar som kan besökas till fots. Ett annat populärt utflyktsmål är klarvattenkällorna Mzima Springs.

Vy över Tsavo.
Vy över Tsavo.

Klassiska safaridjur
Tsavos djurliv omfattar de flesta av de klassiska afrikanska safaridjuren, exemeplvis giraffer, elefanter, zebror och lejon. Den hårda tjuvjakten under andra hälften av 1900-talet decimerade noshörnings- och elefantpopulationerna kraftigt, men än i dag finns stora elefanthjordar i parken. Dagens noshörningar har i hög grad flyttats till särskilda reservat för att kunna ges bästa möjliga skydd, i syftet att bygga upp populationen på nytt.

Flera olika stammar har sin hemvist i områdena kring Tsavo, bland dem akamba (som är Kenyas fjärde största av omkring 40 stammar), jordbrukarstammen taita i de södra delarna av området och det forna krigarfolket massajerna, som lever av sina boskapshjordar.

 
© Copyright 1998–2012 Safari Patrol AB
Sidan senast ändrad 13 januari 2010