Safari i Kenya och Tanzania – savannen.com
Om oss & kontakt    About us 
Satao Camp.
  Hem
 
  Satao Camp
Vägen dit
Satao Camp ligger cirka 5 timmars bildfärd från Nairobi och 3 timmars från Mombasa.
Ett flygfält ligger cirka 30 minuters bilresa från campen.
Karta över Tsavo
Karta över Tsavo.
Karta över Kenya
Karta över Kenya.
  Safariordlista
Öppna ordlistan i ett nytt webbläsarfönster
 
 
Kenya:
Satao Camp
Tsavo National Park
Satao Camp ligger i nationalparken Tsavo East i Kenya. Den är en tältcamp – du bor i permanentresta kanvastält och har den afrikanska bushen utanför tältduken. Läget är mycket bushnära.

De 20 tälten (som motsvarar dubbelrum på lodger/hotell) är rymliga, inredda i safaristil och har privat badrum och veranda. Strax utanför ligger ett vattenhål, dit många djur kommer för att dricka, även om elefanterna är de flitigaste besökarna. Bland de övriga djuren finns antiloper, bufflar och andra gräsätare, liksom ibland lejon och leoparder.

Karta över Afrika Namibia Botswana Sydafrika Zambia Mocambique Malawi Rwanda Tanzania Kenya Uganda
Observationstorn
Strax intill vattenhålet finns ett observationstorn, där du och andra gäster kan sitta i skuggan och avnjuta djurlivet. Vattenbockar och impalaantiloper uppträder ofta inom campområdet.

Luncherna på campen serveras under en 200 år gammal tamarind, sundowners ute i bushen eller vid lägerelden, och middagarna i restaurangen. Campen har egna safarijeeepar, safariminibussar och guider för djurskådning i parken.

Safari för rullstolsburna
Satao Camp har nyligen byggts om, och bland annat har hänsyn tagits för att rullstolsburna gäster ska kunna besöka campen. Man har även byggt om safarifordon så att det ska gå att åka på djurskådning ute i parken i rullstol.

Mer om Tsavo East
Tsavo East ingår tillsammans med grannparken Tsavo West i ett stort komplex av parker, som tillsammans utgör ett ekosystem med många olika naturtyper: berg, floder, skogar, slätter, savann, bushland m m. Parken var ursprungligen skogklädd i mycket högre grad än i dag, men öppnades efter hand upp av de många födosökande elefanternas hårda framfart mot vegetationen.

Tält på Satao Camp.

Elefanter i kvällsbelysning.

Fordon med rullstolsramp.

Impalaantiloper vid campen.

Klassiska safaridjur
Listan över djurarter som förekommer i Tsavo East är lång och innefattar klassiska safaridjur som lejon, leopard, gepard, zebra, giraff, elefant, afrikansk buffel, olika antiloper m m. Några intressanta arter är antiloperna mindre kudu och oryx, som inte förekommer i vissa av Kenyas mest omtalade parker, t ex Masai Mara.

Tsavo är också en bättre elefantpark än dessa och kan emellanåt bjuda på elefanthjordar om flera hundra djur, liksom hjordar om upp till tusen bufflar. Omkring 500 fågelarter har observerats i parken.

Skymning på tältverandan på Satao Camp.
Skymning på tältverandan på Satao Camp.

 
© Copyright 1998–2012 Safari Patrol AB
Sidan senast ändrad 13 januari 2010