Safari i Kenya och Tanzania – savannen.com
Om oss & kontakt    About us 
Serengeti Migration Camp.
  Hem
 
  Serengeti Migration Camp
Vägen dit
Migration Camp ligger i Loboområdet i norra Serengeti, drygt 8 timmars bilresa från Arusha. De 2–3 första timmarna från Arusha går på bra asfaltsväg, resten på skakig bushväg.
Med safariflyg (till/från Lobo Airstrip) är flygtiden ca 1 timme plus cirka en timmes transfer till/från campen.
Karta över Serengeti
Karta över Serengeti.
Karta över Tanzania
Karta över Tanzania.
  Safariordlista
Öppna ordlistan i ett nytt webbläsarfönster
 
 
Tanzania:
Serengeti Migration Camp
Serengeti National Park
Serengeti Migration Camp är en medelstor lyxtältcamp i Loboområdet i norra Serengeti i Tanzania. Campen ligger bland kopjes (eller granitöar) nära Grumetifloden, som är en av de stora floderna i parken och som rinner ut i Victoriasjön i väster.

Campen består av ett 20-tal tält och erbjuder en fin atmosfär att uppleva den afrikanska naturen i. Tälten, som vart och ett är på 45 kvadratmeter, är väl möblerade med detaljer från forna tiders Afrika, med sängen som mittpunkt. Varje tält har en privat veranda med utsikt över den omgivande naturen.

Karta över Afrika Namibia Botswana Sydafrika Zambia Mocambique Malawi Rwanda Tanzania Kenya Uganda
Lägereld och stjärnhimmel
Huvudbyggnaden har swimming pool, bar, lounge och restaurang. Lägerelden utanför är en samlingsplats under stjärnhimlen om kvällarna. Fotogenlampor hjälper dig att hitta på campen i mörkret.

Serengeti Migration Camp ligger bushnära, vilket innebär att djur kan röra sig i omgivningen. Personal står redo att eskortera dig på campområdet.

Mer om Lobo
Loboområdet är ett omväxlande naturområde som domineras av, trädsavann, floder och klippiga kullar.

Inredning inspirerad av gammal kolonial stil.

Rum på Serengeti Migration Camp.

Under senhösten och förvintern finns gott om gnuer i Loboområdet, då migrationens vandringsväg söderut passerar här. Gnuerna och zebrorna utgör tillsammans med andra antiloper och afrikanska bufflar byten för lejon och andra rovdjur.

Djursäsonger
Flest djur förekommer under den tid då migrationen uppehåller sig i trakterna, normalt från juni eller juli till december, med absoult topp under november–december. April och maj är regnmånader, och då bushvägarna i denna del av Serengeti är enkla kan de bli mycket svårframkomliga under regnperioden.

Loboområdet har betydligt färre besökare än t ex Seronera längre söderut i parken. I början av juni, dvs omedelbart efter vårens regnperiod, är mängden besökare minimal.

 
© Copyright 1998–2012 Safari Patrol AB
Sidan senast ändrad 13 januari 2010