Safari i Kenya och Tanzania – savannen.com
Om oss & kontakt    About us 
Ndutu Safari Lodge.
  Hem
 
  Ndutu Safari Lodge
Vägen dit
Ndutu Safari Lodge ligger vid parkgränsen mellan Serengeti och Ngorongoro Conservation Area, drygt 6 timmars bilresa från Arusha. De 2–3 första timmarna från Arusha går på bra asfaltsväg, resten på skakig bushväg.
Seronera i centrala Serengeti ligger cirka två timmars bilfärd från lodgen.
Ett flygfält ligger någon kilometer från lodgen.
Karta över Serengeti
Karta över Serengeti.
Karta över Tanzania
Karta över Tanzania.
  Safariordlista
Öppna ordlistan i ett nytt webbläsarfönster
 
 
Tanzania:
Ndutu Safari Lodge
Ngorongoro Conservation Area/Serengeti National Park
Ndutu Safari Lodge ligger vid sodasjön Lake Ndutu på gränsen mellan sydöstra Serengeti och västra Ngorongoro Conservation Area (lodgen ligger på NCA-sidan om parkgränsen, men betraktas ofta som en av lodgerna i Serengeti).

Lodgen var ursprungligen en tältcamp som upprättades på platsen för 40 år sedan, och den har behållit sitt mycket bushnära läge också sedan tälten ersattes av bungalower.

Karta över Afrika Namibia Botswana Sydafrika Zambia Mocambique Malawi Rwanda Tanzania Kenya Uganda
De drygt 30 rummen ligger i stenbungalower, de flesta utformade som dubbelrum, men där finns också en handfull familjerum för fyra personer.
 
Alla rum har privat badrum och vetter ut mot savannen och Lake Ndutu bortanför. 220 V (brittiska trehålskontakter) finns på rummen. Lodgen har en också en huvudbyggnad med restaurang, lounge/bar och en presentshop.

Naturnära läge
Läget är mycket naturnära. Vildmarken börjar ett stenkast från lodgen, som inte är inhägnad. Det innebär att djur kan förekomma på lodgeområdet. På kvällar och nätter bevakas området och promenadvägen mellan matsalen och rummen av vakter.

Genetter, som är en liten och inte värst skrämmande sorts rovdjur, trivs i omgivningen och kommer ofta fram i kvällningen.

Bushvandring
I den del av Lake Ndutuområdet som ligger i Ngorongoro Conservation Area är bushvandring tillåten, under förutsättning att man eskorteras av en parkvakt (som kan anlitas för ca USD 20).

Om Lake Ndutu
Lake Ndutu är en sodasjö som drar till sig flamingor, om än inte alls i så stora antal som i exempelvis Lake Manyara. Vattennivån i sjön varierar mycket mellan årstiderna och vid lågt vattenstånd under torrperioderna syns sällan några större mängder flamingor.

Lake Ndutu ligger i de områden där migrationen uppehåller sig under den svenska senvintern och våren. Periodvis kan mycket stora djurmängder uppehålla sig i trakterna. Chanserna att se kattdjur är också goda – arter som lejon, gepard, leopard och serval ses regelbundet, och afrikansk vildkatt och karakal emellanåt.

Genett på kvällsbesök i restaurangen.

Dubbelrum på Ndutu Safari Lodge.

Fräscht badrum på Ndutu Safari Lodge.

 
© Copyright 1998–2012 Safari Patrol AB
Sidan senast ändrad 13 januari 2010