Safari i Kenya och Tanzania – savannen.com
Om oss & kontakt    About us 
Tarangire Sopa Lodge.
  Hem
 
  Tarangire Sopa Lodge
Vägen dit
Tarangire Sopa Lodge ligger i nordöstra delen av Tarangire, ca 2 timmars bilresa på asfalt från Arusha plus 1–2 timmars (beroende på väderläget) färd på bushväg i parken.
Närmaste flygfält är Kuro airstrip 20–30 minuters färd från lodgen.
Karta över Tarangire
Karta över Tarangire.
Karta över Tanzania
Karta över Tanzania.
  Safariordlista
Öppna ordlistan i ett nytt webbläsarfönster
 
 
Tanzania:
Tarangire Sopa Lodge
Tarangire National Park
Tarangire Sopa Lodge är en större lodge av god turistklass i nordöstra delen av nationalparken Tarangire, inte så långt öster om Tarangirefloden och i höjd med Tarangire Hill.

Lodgen har drygt 70 rymliga rum (som ligger fyra och fyra i mindre byggnader) med två queen size-sängar och myggnät, badrum med dusch, toalett, handfat och bidé, samt egen balkong. Där finns ett stort poolområde vars ena sida vetter mot bushen och ett spännande bäckravinområde.

Karta över Afrika Namibia Botswana Sydafrika Zambia Mocambique Malawi Rwanda Tanzania Kenya Uganda
De gemensamma inomhusdelarna – restaurang, bar, reception och lounge – är mycket rymliga. Där finns också en shop och konferenslokaler, liksom stora terrasser utanför baren med utsikt över bushen.

Standarden är över lag god, även om interiörerna snarare känns hotellika än bushmässiga.

Djur och safariaktiviteter
Området som Tarangire Sopa Lodge ligger i är ett bra utgångsläge för lite längre utfärder söderut i parken, dit få safariturister söker sig. Bland annat kan de stora våtmarkerna i östra delen av parken nås på en inte alltför lång tur från lodgen.

Tarangirefloden väster om lodgen är också ett bra område för djurskådning, i synnerhet under torrperioderna, då många djur söker sig till den permanenta tillgången på vatten i floden.

Tarangire Sopa Lodge ligger i ett område som på grund av jordmånen kan vara svårt att nå vid kraftiga regn – vissa vägar blir mycket hala och svårframkomliga. I vissa delar av området förekommer också en hel del tsetseflugor.

Rum på Tarangire Sopa Lodge.

Poolområdet på Tarangire Sopa Lodge.

Mer om Tarangire
Tarangire Safari Lodge ligger i den norra delen av Tarangire National Park. Strax intill lodgen ligger Tarangirefloden, som slingrar sig fram genom hela parken från söder till norr, och som vid sidan om våtmarkerna i söder är den enda säkra källan till dricksvatten under torrperioderna. Under den svenska hösten, årets torraste tid, dras djur av alla slag till floden. Det här är en bra tid att besöka parken. Du kan då se stora hjordar med gnuer och zebror, elefanthjordar (det finns cirka 3 000 elefanter i Tarangire, fler än i någon annan tanzanisk park), giraffer, många slags antiloper och stora buffelhjordar vid och i områdena kring floden.

Efter regnen sent på hösten, normalt i november, sprids djuren över större områden, och djuren blir då inte lika koncentrerade till floden. Tarangire är dock en djur- och artrik park, med chanser på spännande djurskådning året om. Du kan bland annat se rovdjur, i synnerhet lejon och leoparder. Artrikedomen gäller också fåglarna – Tarangire är en mycket bra park för fågelskådning.

 
© Copyright 1998–2012 Safari Patrol AB
Sidan senast ändrad 13 januari 2010