Safari i Kenya och Tanzania – savannen.com
Om oss & kontakt    About us 
Serengeti Serena Safari Lodge.
  Hem
 
  Serengeti Serena Safari L.
Vägen dit
Serengeti Serena Safari Lodge ligger drygt 30 minuters bilfärd nordväst från Seronera i centrala Serengeti, som i sin tur ligger 6–7 timmars bilresa från Arusha. De tre första timmarna från Arusha går på bra asfaltsväg, resten på sämre bushväg.
Flygtiden med safariflyg från Arusha är cirka en timme, plus en dryg halvtimmes transfer från flygfältet i Seronera, dit det går flera reguljära safariflyg dagligen.
Karta över Serengeti
Karta över Serengeti.
Karta över Tanzania
Karta över Tanzania.
  Safariordlista
Öppna ordlistan i ett nytt webbläsarfönster
 
 
Tanzania:
Serengeti Serena Safari Lodge
Serengeti National Park
Serengeti Serena Safari Lodge är en lodge med mycket god standard, belägen på ett berg nordväst om Seroneraområdet i centrala Serengeti i Tanzania. Utsikten över savannen är vidsträckt.

Lodgen har 66 rum (inklusive en svit och två rum anpassade för rörelsehindrade) i runda bungalowliknande byggnader av sten, trä och strå. Alla rum har privat badrum, veranda/balkong, luftkonditionering, satellit-TV, hårtork, uttag för 220–240 V (brittiska trehålsuttag med fyrkantiga stift) och minibar.

Karta över Afrika Namibia Botswana Sydafrika Zambia Mocambique Malawi Rwanda Tanzania Kenya Uganda
Stilen på inredningen är Serena-kedjans typiska med förhållandevis lätt och ren inredning och en afrikansk touch på mönster och material.

På lodgen finns restaurang, bar, swimmingpool med utsikt, souvenirbutik, massage och konferensmöjligheter. För dig som besöker lodgen på ett eget arrangemang, exempelvis på en flygsafari, arrangerar lodgen aktiviteter som besök i massajbyar, djurskådning, ballongsafari m m. (Om du åker i privat grupp eller på en gruppresa är det i stället safariarrangören, inte lodgen, som sköter den typen av arrangemang.)

Poolen på Serengeti Serena Safari Lodge.
Poolen på Serengeti Serena Safari Lodge.

Mer om Serengeti
Nationalparken Serengeti är en av Tanzanias största parker (ungefär fem gånger så stor som Gotland) och omfattar ett antal olika naturtyper. Serengeti Serena Safari Lodge ligger på ett berg som gränsar mot de woodlandlikande områdena i norra halvan av Serengeti, där t ex giraff, leopard och impala är typiska däggdjursarter. Naturen i kringområdena är dock en ganska omväxlande mosaik av biotoper, varför i stort sett alla Serengetis däggdjursarter kan förekomma. Vi har sett många olika slags rovdjur och växtätare i området.

Migrationen
Lodgens läge ligger åt nordväst från Seronera, dvs i riktning mot Västra korridoren och Grumetifloden, där migrationen normalt drar fram i juni varje år. Krokodilerna i dessa delar av Grumetifloden är kända för att vara stora, vilket är ett resultat av de vandrande gnuernas och zebrornas passager över floden när migrationen rör sig norrut under sommaren.

Seroneraområdet
En dryg halvtimmes bilfärd från lodgen ligger det centrala Seroneraområdet. Seronera ligger i gränsområdet mellan den öppna grässavannen i söder och den tätare trädsavannen i norr. I området finns ett antal olika naturtyper och därmed ett artrikt djurliv. Det mest markanta inslaget är Seronerafloden, som kantad av träd och annan vegetation bryter av slättlandskapet och håller djuren med vatten året om.

Ett av de bästa leopardområdena
Floden är ett av de bästa leopardområdena, och där finns goda chanser att se flodhäst och krokodil. Många andra djur söker sig till floden för att dricka, bland dem elefanter, bufflar och inte minst zebror och gnuer. Migrationens vandringsväg passerar genom Seronera, vilket innebär att enorma hjordar med gnuer och zebror kan uppehålla sig i området dels under december–januari, dels under april–maj.

På grässavannen som tar vid bortom floden finns en mängd olika antiloper. Det här är bra jaktområden för hyenor och kattdjur som lejon och gepard, liksom för rovdjur som tar mindre byten, t ex schakal och serval. Ur slätten reser sig här och var ansamlingar av granitöar, så kallade kopjes, som ofta är bra platser att leta efter kattdjur på.

Interiör och exteriör från rum på Serengeti Serena Safari Lodge.
Interiör och exteriör från rum på Serengeti Serena Safari Lodge.
 
© Copyright 1998–2012 Safari Patrol AB
Sidan senast ändrad 13 januari 2010