Safari i Kenya och Tanzania – savannen.com
Om oss & kontakt    About us 
Four Seasons Safari Lodge Serengeti.
  Hem
 
  Bilila Lodge Kempinski
Vägen dit
Four Seasons Safari Lodge ligger 45 minuters bilfärd norrut från Seronera i centrala Serengeti, som i sin tur ligger 6–7 timmars bilresa från Arusha. De tre första timmarna från Arusha går på bra asfaltsväg, resten på sämre bushväg.
Flygtiden med safariflyg från Arusha är cirka en timme, plus 45 minuters transfer från flygfältet i Seronera, dit det går flera reguljära safariflyg dagligen.
Karta över Serengeti
Karta över Serengeti.
Karta över Tanzania
Karta över Tanzania.
  Safariordlista
Öppna ordlistan i ett nytt webbläsarfönster
 
 
Tanzania:
Four Seasons Safari Lodge Serengeti
Serengeti National Park
Four Seasons Safari Lodge Serengeti är en tämligen nybyggd lodge med mycket hög standard, belägen strax norr om Seroneraområdet i centrala Serengeti. Den hör till de dyrare logiställena i parken.

Lodgen har 77 rum, inklusive sviter och fem privata villor, och är därmed en av de största i parken. Designmässigt kan den sägas vara ett modernt hotell som har försetts med bush- och safaridetaljer för att anpassa atmosfären till läget och sammanhanget. Lodgen ligger dock mitt ute i bushen och vattenhålet nära poolen drar till sig djur.

Karta över Afrika Namibia Botswana Sydafrika Zambia Mocambique Malawi Rwanda Tanzania Kenya Uganda
Rummen har elegant inredning, utsikt över parken, platt-TV, internet, luftkonditionering, värdeförvaringsskåp och minibar. De dyrare rummen har privat plunge pool.

På lodgen finns restaurang, bar, vinkällare, konferenslokaler för upp till 80 personer, swimmingpool, spa, gym, bibliotek, souvenirbutik och sjukstuga.

Rum påFour Seasons Safari Lodge.
Rum påFour Seasons Safari Lodge.

Mer om Serengeti
Nationalparken Serengeti är en av Tanzanias största parker (ungefär fem gånger så stor som Gotland) och omfattar ett antal olika naturtyper. Lodgen ligger norr om Seronera i trädsavannmarker, där t ex giraff, leopard och impala är typiska däggdjursarter. Migrationen drar normalt fram genom dessa trakter i juni varje år.

Seroneraområdet
Fyrtiofem minuters bilfärd från lodgen ligger det centrala Seroneraområdet. Seronera ligger i gränsområdet mellan den öppna grässavannen i söder och den tätare trädsavannen i norr. I området finns ett antal olika naturtyper och därmed ett artrikt djurliv. Det mest markanta inslaget är Seronerafloden, som kantad av träd och annan vegetation bryter av slättlandskapet och håller djuren med vatten året om.

Ett av de bästa leopardområdena
Floden är ett av de bästa leopardområdena, och där finns goda chanser att se flodhäst och krokodil. Många andra djur söker sig till floden för att dricka, bland dem elefanter, bufflar och inte minst zebror och gnuer. Migrationens vandringsväg passerar genom Seronera, vilket innebär att enorma hjordar med gnuer och zebror kan uppehålla sig i området dels under december–januari, dels under april–maj.

På grässavannen som tar vid bortom floden finns en mängd olika antiloper. Det här är bra jaktområden för hyenor och kattdjur som lejon och gepard, liksom för rovdjur som tar mindre byten, t ex schakal och serval. Ur slätten reser sig här och var ansamlingar av granitöar, så kallade kopjes, som ofta är bra platser att leta efter kattdjur på.

Vy över poolen och den omgivande bushen.
Four Seasons Safari Lodge.
 
© Copyright 1998–2012 Safari Patrol AB
Sidan senast ändrad 16 februari 2010