Safari i Kenya och Tanzania – savannen.com
Om oss & kontakt    About us 
Lobo Wildlife Lodge.
  Hem
 
  Lodgebilder
Lobo Wildlife Lodge
Lobo Wildlife Lodge
Lobo Wildlife Lodge
Lobo Wildlife Lodge
Lobo Wildlife Lodge
Lobo Wildlife Lodge
Lobo Wildlife Lodge
Lobo Wildlife Lodge
Lobo Wildlife Lodge
Lobo Wildlife Lodge
  Lobo Wildlife Lodge
Vägen dit
Vägen till Lobo från Arusha (410 km) tar 8–9 timmar att köra. De första 2,5 timmarna går på bra asfaltsväg, resten på grusväg i varierande skick. På vägen passerar du Lake Manyaras nationalpark och Ngorongorokratern.
Lodgen ligger nära Lobos flygfält. Förbindelserna till Arusha är dock dåliga.
Karta över Serengeti
Karta över Serengeti.
Karta över Tanzania
Karta över Tanzania.
  Safariordlista
Öppna ordlistan i ett nytt webbläsarfönster
 
 
Tanzania:
Lobo Wildlife Lodge
Serengeti National Park
Lobo Wildlife Lodge ligger i de norra delarna av Serengeti National Park, i ett område som är mindre välbesökt än områdena längre söderut. Lodgen ligger bland klippiga kullar med utsikt över savannen och Lobo Hills i öster, liksom över ett vattenhål som på nätterna är upplyst och dit djur kommer för att dricka. Migrationen – de enorma hjordarna med gnuer och zebror – uppehåller sig i eller passerar området under senare delen av den svenska hösten.

Flera nivåer med trappsystem
Lodgen håller liksom rummen (de flesta av dem dubbelrum med två sängar och eget badrum) mellanklass och är byggd i flera nivåer och ett stort trappsystem. Längst ned ligger receptionen, högst upp baren, som gränsar mot en swimmingpool och en observationsplats med vidsträckt utsikt mot öster och Lobo Hills.

Karta över Afrika Namibia Botswana Sydafrika Zambia Mocambique Malawi Rwanda Tanzania Kenya Uganda
Poolen och observationsplatsen mot öster.
Poolen och observationsplatsen med utsikt mot öster.

En andra observationsplats har utsikt mot savannen i väster och solnedgången. På lodgen finns även restaurang och en enkel shop. Liksom många andra lodger är Lobo Wildlife Lodge strömlös mitt på dagen och mitt på natten, då generatorn hålls avtängd vid dessa tider.

Långt från Arusha
Loboområdet ligger en lång körsträcka från Arusha, och även om det är görbart är det inte särskilt komfortabelt att resa hela sträckan på en dag. Ett mer lagom upplägg är att resa till t ex Seronera Wildlife Lodge den första dagen, och att nästa dag fortsätta norrut till Lobo, med game driving längs vägen.

En ruttvariant som ser intressant ut på kartan är att åka till Lobo från Masai Mara i Kenya, men den omöjliggörs av att safariturism inte släpps över gränsen.

Lobo Wildlife Lodge ligger insmugen i en stor kopje i norra Serengeti.
Lobo Wildlife Lodge ligger insmugen i en stor kopje i norra Serengeti.

Mer om Lobo
Loboområdet är ett omväxlande naturområde som domineras av, trädsavann, floder och klippiga kullar. Under senhösten och förvintern finns gott om gnuer i Loboområdet, då migrationens vandringsväg söderut passerar här. Gnuerna och zebrorna utgör tillsammans med andra antiloper och afrikanska bufflar byten för lejon och andra rovdjur.

Djur kring lodgen
På själva lodgeområdet finns gott om klippgrävlingar, som är ofarliga. En annan sorts djur som ofta ses är agamödlan. Strax utanför lodgen ses ibland rovdjur som lejon, leopard, gepard och hyena. Många slags fåglar förekommer, t ex klippskvättan, som ofta ses vid observationsplatserna.

Johnstons klippgrävling ses ofta på lodgeområdet.
Johnstons klippgrävling ses ofta på lodgeområdet.

Djursäsonger
Flest djur förekommer under den tid då migrationen uppehåller sig i trakterna, normalt från juni eller juli till december, med absoult topp under november–december. April och maj är regnmånader, och då bushvägarna i denna del av Serengeti är enkla kan de bli mycket svårframkomliga under regnperioden.

Loboområdet har betydligt färre besökare än t ex Seronera längre söderut i parken. I början av juni, dvs omedelbart efter vårens regnperiod, är mängden besökare minimal.

 
© Copyright 1998–2012 Safari Patrol AB
Sidan senast ändrad  10 oktober 2012