Safari i Kenya och Tanzania – savannen.com
Om oss & kontakt    About us 
Oliver's Camp.
  Hem
 
  Oliver's Camp
Vägen dit
Oliver's Camp ligger cirka 3,5 timmars bilresa från Arusha. De första 1,5 timmarna går på bra asfalterad landsväg, de återstående 2 på bushvägar inne i Tarangire National Park.
Ett alternativ är att flyga chartrat safariflyg från Arusha till flygfältet i Kuru i Tarangire, där du blir hämtat med bil. Flygresan tar en knapp halvtimme och bilfärden vidare till campen trekvart.
Karta över Tarangire
Karta över Tarangire
Karta över Tanzania
Karta över Tanzania.
  Safariordlista
Öppna ordlistan i ett nytt webbläsarfönster
 
 
Tanzania:
Oliver's Camp
Tarangire National Park
Oliver's Camp är en liten och exklusiv tältcamp i östra Tarangire National Park, belägen längre söderut och mer centralt i parken än övriga camper och lodger. Med campen som bas kan de säsongsstyrda djurvandringarna i parken följas och djurkoncentrationerna kring vattendrag och vattenhål under torrperioderna nås, liksom de stora våtmarkerna i söder. Dessa våtmarker är tillsammans med Tarangirefloden upphovet till den stora koncentrationen av djur i parken under de torra tiderna på året. Karta över Afrika Namibia Botswana Sydafrika Zambia Mocambique Malawi Rwanda Tanzania Kenya Uganda
 
När den öppnades 1992 låg campen strax utanför parkgränsen, men flyttades år 2001 in i parken till ett område med mycket bra djurliv under den torra säsongen juni–november.

Tält på Oliver's Camp.
Tält på Oliver's Camp.

Avskilt och bushnära
Oliver's Camp har ett mycket avskilt och bushnära läge, och är en av bara två camper i Tanzania som har tillstånd för bushvandring inne i en nationalpark. Campen har också det lika ovanliga tillståndet att göra game drives offroad – på så gott som alla andra håll görs game driving enbart på iordningställda vägar. Offroadmöjligheten gör att djurområden utan andra besökare kan nås.

Campen består av åtta gästtält, två av dem med två enkelsängar, ett med tre enkelsängar och två med dubbelsäng plus en enkelsäng. Tälten är stora (11 x 3,7 m) och består av en taktäckt veranda, en sovrumsdel och en badrumsdel. Tälten är utformade och inredda i klassisk safaristil.

De övriga faciliteterna är biblioteks-, sällskaps- och restaurangtälten, liksom eldplatsen, som vetter mot bushen och är campens samlingsplats om kvällarna.

Savann kring Oliver's Camp.
Savann, djur och vandring kring Oliver's Camp.

Vandringar i bushen
Oliver's har även enklare mobila camper som kan slås upp på annat håll ute i bushen, liksom egna safarifordon, som används vid game drives om du kommer till campen utan eget sådant, t ex med flyg. Man har bland annat den öppna och taklösa typ av fordon som sällan förekommer i Kenya och Tanzania, utan främst används i södra Afrika. Om du hellre rör dig till fots arrangerar man eskorterade bushvandringar av varierande längd, från någon timme till flera dagar långa.

Djursäsonger
Campen är öppen under den torra årstiden juni–november, under vilken Tarangire är en mycket bra park med stora mängder djur. Under juli vandrar zebra- och gnuhjordarna in i parken, och under torrperiodens gång ökar koncentrationen av djur kring vattendragen och de återstående vattenhålen, för att bli som störst i oktober.

Efter de korta regnen i november börjar djuren lämna parken, och sprids efter hand över stora områden utanför Tarangire.

Oliver's Camp.
Oliver's Camp.

Sammanfattning
Oliver's Camp är en liten camp som håller hög klass, trots att den ligger bara ett par steg från den afrikanska bushen och djurlivet. Läget i parken och möjligheterna till bushvandring ger äkta safarikänsla. I förhållande till sin storlek har Tarangire relativt få besökare i allmänhet, och i områdena kring Oliver's är de ännu färre. Det bra djurlivet under säsongen då campen är öppen borgar för en utmärkt vistelse.

 
© Copyright 1998–2012 Safari Patrol AB
Sidan senast ändrad 15 maj 2009