Safari i Kenya och Tanzania – savannen.com

Safari Patrol
www.savannen.com
info@safaripatrol.se

Vattenfall.

Vattenfall.

Tanzania:

Udzungwa Mountains National Park

Udzungwa Mountains National Park (1 000 km2) ligger strax väster om Selous Game Reserve och Mikumi National Park, och kan liksom den senare nås (den största delen av vägen) via huvudvägen från Dar es Salaam. Vägen från Mikumi till Udzungwa har nyligen förbättrats och tar nu bara cirka en timme att köra.

Parkens nivå över havet varierar från 300 till 2 800 m, vilket ger förutsättningar för ett antal olika biotoper (bland annat regnskog) och ett varierat djurliv.

Där finns bland annat elefant, buffel, eland, lejon, leopard, buskbock, vattenbock och dykare, plus lokala varianter av röd guereza och mangab (Iringa colubus monkey och Sanje crested mangabey). Udzungwabergen hör till ett av de bästa fågelskådarställena i Tanzania, med bland annat relativt nyupptäckta endemiska vävare och solfåglar.

Parken saknar vägnät, så den besöks i huvudsak till fots med parkvaktseskort. Det finns inga övernattningsmöjligheter inne i parken, men väl enklare övernattning strax utanför parkentrén. Bästa tiden att besöka Udzungwa är september till december.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mer om Udzungwa Mountains

Yta: 1 000 km2.

Djurliv och sevärdheter: Bergspark med många olika biotoper.

Vägen dit: Parken ligger cirka 5 timmars bilväg väster om Dar es Salaam. Det går också tåg från Dar es Salaam.

Andra webbplatser

Udzungwa Mountains National Park
Tanapa.

Karta

Öppna en pdf-karta över Tanzania där du kan se parkerna:

Visa karta över norra Tanzania

Lodger och camper

Den enda logimöjligheten inne i parken är camping – där finns ett antal enkla campingplatser. Enklare hotell finns i Mangula (se nedan). Logi med högre standard finns t ex på lodgerna/camperna i Mikumi, som ligger 70 km från Udzungwa.

Udzungwa Mountain View Hotel och Twiga Hotel är enklare hotell i Mangula, som ligger nära parkentrén och som har en järnvägsstation. Båda har restaurang, bar och enkla rum med eget badrum och myggnät.