Safari i Kenya och Tanzania – savannen.com

Safari Patrol
www.savannen.com
info@safaripatrol.se

Babian.

Babian.

Tanzania:

Mahale Mountains National Park

Mahale Mountains National Park ligger liksom Gombe Stream vid Tanganyikasjöns östra strand. Parken är kullig och bergig, med den högsta toppen på 2 462 m. En stor del av parken är täckt av gles miomboskog, men där finns också tätare skog, och på högre höjd bergsskog och bambuskog.

I den torrare östra delen förekommer bland annat lejon, giraff, hästantilop, elefant och vildhund.

Rödsvansad markatta, blå markatta och röd guereza förekommer i skogarna, medan grön markatta, babianer och schimpanser syns både i skogarna och i de torrare områdena med mindre tätväxande vegetation. På högre höjd finns även svartvit guereza.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mer om Mahale Mountains

Yta: 1 613 km2.

Djurliv: Apor, bland dem schimpanser.

Vägen dit: Flyg till Kigoma från Arusha/Kilimanjaro eller Dar es Salaam. Från Kigoma vidare med båt till Mahale.

Andra webbplatser

Mahale Mountains National Park
Tanapa.

Karta

Öppna en pdf-karta över Tanzania där du kan se parkerna:

Visa karta över norra Tanzania

Lodger och camper

I parken finns två camper/lodger, en campingplats och enkla hyrstugor. Camperna/lodgerna beskrivs ofta som lyxiga, men det rör sig snarare om en god standard i nivå med den som finns på många andra bra camper och lodger. Den verkliga lyxen är snarare det vackra och avskilda läget, med campen/lodgen på stranden, skog bakom och Mahalebergen som fond.

Greystoke Mahale

Webbplats: www.greystoke-mahale.com

Greystoke Mahale

Greystoke Mahale (tidigare Zoe's Camp) är en bra lodge på Tanganyikasjöns strand, belägen lite längre söderut i parken än Nkungwe Beach Lodge. Designen och omgivningen ger en exotisk atmosfär. Lodgen har sex bungalower med eget badrum och veranda mot sjön, en centralt placerad matsalsbyggnad samt sällskapsutrymmen. Man erbjuder schimpansspårning, kanot- och dhowturer, vandring, fiske, bad och snorkling. För att få plats behöver du i regel boka lång tid i förväg.


Kungwe Beach Lodge

Webbplats: www.mbalimbali.com

Kungwe Beach Lodge

Kungwe Beach Lodge (tidigare Nkungwe Tented Camp) ligger på Tanganyikasjöns strand i Mahale Mountains National Park. Den har tio safaritält som vetter mot sjön, alla med eget badrum, solgenererad belysning och en veranda. Huvudaktiviteterna är schimpansspårning, vandringar, fågelskådning, bad och snorkling.