Safari i Kenya och Tanzania – savannen.com
Om oss & kontakt    About us 
Lake Manyara Wildlife Lodge.
  Hem
 
  Lodgebilder
Lake Manyara Wildlife Lodge
Lake Manyara Wildlife Lodge
Lake Manyara Wildlife Lodge
Lake Manyara Wildlife Lodge
Lake Manyara Wildlife Lodge
Lake Manyara Wildlife Lodge
Lake Manyara Wildlife Lodge
Lake Manyara Wildlife Lodge
Lake Manyara Wildlife Lodge
Lake Manyara Wildlife Lodge
  Lake Manyara Wildlife L.
Vägen dit
Vägen till Lake Manyara Wildlife Lodge från Arusha (125 km) tar 2 timmar att köra, så gott som hela vägen på bra asfaltsväg. På vägen passerar du Lake Manyaras nationalpark.
Närmaste flygfält ligger ett par kilometer från lodgen. Reguljärt safariflyg går dagligen till/från Arusha.
Karta över Lake Manyara
Karta över Lake Manyara.
Karta över Tanzania
Karta över Tanzania.
  Safariordlista
Öppna ordlistan i ett nytt webbläsarfönster
 
 
Tanzania:
Lake Manyara Wildlife Lodge
Lake Manyara National Park
Lake Manyara Wildlife Lodge (f d Lake Manyara Hotel) ligger på krönet av en hög förkastningsbrant och har vidsträckt utsikt över Lake Manyaras nationalpark och den enorma förkastningssprickan Great Rift Valley, eller Stora sprickdalen, som löper ända från Jordanfloden i Mellanöstern till Zambezifloden i Mocambique.

Lodgen har en lugn och avspänd atmosfär. De cirka 90 rummen ligger i två våningsplan och har liksom restaurangen utsikt över förkastningssprickan eller över hotellträdgården. De flesta rum är vanliga dubbelrum, men det finns också familjerum och sviter. På lodgen finns också en restaurang, en bar med lounge och uteplats. Internet finns. Elektroniska värdeförvaringsskåp finns på rummen.

Karta över Afrika Namibia Botswana Sydafrika Zambia Mocambique Malawi Rwanda Tanzania Kenya Uganda
Lake Manyara Wildlife Lodge ligger på krönet av förkastningsbranten upp ur Great Rift Valley.
Lake Manyara Wildlife Lodge ligger på krönet till förkastningsdalen Great Rift Valley.

Trädgården är grönskande, blommande och mysig, med plats för både utomhusservering och swimmingpool. Från trädgården har du utsikt över Lake Manyaras nationalpark och kan periodvis se stora mängden flamingor som ett rosa täcke ute på sodasjön i parken, liksom ibland enorma flockar av pelikaner i luften. Lake Manyaras nationalpark ligger omedelbart nedanför förkastningsbranten från lodgen räknat, och nås med cirka 20 minuters bilfärd. Med kikare kan du ofta se elefanter, giraffer eller afrikanska bufflar uppifrån lodgeträdgården.

Lodgen renoverades 2008, då rummen bland annat fick nya och bättre sängar och nya myggnät. I trädgården tillkom bland annat en ny barbyggnad vid poolen.

Swimmingpool i trädgården på Lake Manyara Wildlife Lodge.
Swimmingpool i trädgården på Lake Manyara Wildlife Lodge.

Mer om Lake Manyara
Nationalparken nedanför hotellet är en vegetationsrik park, med hög grundvattenskog i norr, akacieskog i mitten och buskmarker i söder. Vegetationen gör det svårare att upptäcka djuren, samtidigt som den ger goda förutsättningar för somliga djurarter. Parken har den högsta elefanttätheten av alla Tanzanias parker, vilket ger dig goda chanser att träffa på elefanter.

En annan attraktion är de trädklättrande lejonen. Lejon klättrar emellanåt i träd även på andra håll, men i Lake Manyaras nationalpark är det snarare en vana. Det kan dock vara svårt att hitta lejonen, återigen på grund av vegetationen. Bland de andra djurarterna som regelbundet ses är stora babianflockar, blå markatta, giraffer, bufflar och antiloper av olika slag. Leoparder förekommer, men är svåra att hitta. Fågelskådningen är bra. 380 arter har observerats i parken, bland dem fina arter som jättekungsfiskare och kronörn.

Utsikt över Lake Manyara National Park från lodgeträdgården.
Utsikt över Lake Manyara National Park från lodgeträdgården.

Djur kring lodgen
Främst kan apor och manguster förekomma på Lake Manyara Wildlife Lodge, liksom fåglar i trädgården. Med lite tålamod och tur kan du med kikare få se djur nere i nationalparken, till exempel elefanter.

Djursäsonger
Djurläget i Lake Manyaras nationalpark är tämligen stabilt under året, så parken är ett fullgott resmål året om. Under april och maj råder dock regnperiod, under vilken den södra halvan av parken kan vara onåbar pga för höga vattenstånd i vattendragen i parken.

Impalaantiloper vid Lake Manyara. I bakgrunden flamingor.
Impalaantiloper vid Lake Manyara. I bakgrunden flamingor.

Sammanfattning
Lake Manyaras nationalpark har i jämförelse med andra parker bra och jämna vägar. Vägen till parken från Arusha är i bra skick och inte mer än två timmar lång. Detta, tillsammans med den lugna och rymliga lodgen, gör att Lake Manyara Hotel passar bra för dig som vill undvika alltför hårda strapatser på safarin. Det går till exempel att kombinera Lake Manyara med ett besök i Tarangire (en utmärkt kombination på sensommaren och hösten) eller Ngorongoro för att få en safari med kortare ressträckor.

Nationalparken och Lake Manyara Wildlife Lodge ligger på vägen till Ngorongoro och Serengeti, och kan därför enkelt besökas också på längre safarier.

 
© Copyright 1998–2012 Safari Patrol AB
Sidan senast ändrad  10 oktober 2012