Safari i Kenya och Tanzania – savannen.com
Om oss & kontakt    About us 
Tarangire Safari Lodge.
  Hem
 
  Tarangire Safari Lodge
Vägen dit
Vägen till Tarangire från Arusha (120 km) tar ca 1,5 timmar att köra och går på bra asfaltsväg, frånsett den sista milen på bushväg.
Lodgen ligger 20 minuter från ett flygfält vid den norra parkentrén.
Karta över Tarangire
Karta över Tarangire.
Karta över Tanzania
Karta över Tanzania.
  Safariordlista
Öppna ordlistan i ett nytt webbläsarfönster
 
 
Tanzania:
Tarangire Safari Lodge
Tarangire National Park

Tarangire Safari Lodge är en kombination mellan lodge och tältcamp. Den ligger längs krönet på en höjd ovanför Tarangirefloden, dit djuren kommer för att dricka. Nationalparken Tarangire har det största elefantbeståndet av alla parker i Tanzania, och under hösten, som är parkens bästa säsong, ses ofta många elefanter vid floden från lodgens terrass, liksom stora mängder gnuer och zebror, liksom bufflar, giraffer, impalaantiloper och vattenbockar.

På Tarangire Safari Lodge finns logi i "enkel- och dubbelrum" i tält och enkel-, dubbel- och trippelrum i bungalower.

Karta över Afrika Namibia Botswana Sydafrika Zambia Mocambique Malawi Rwanda Tanzania Kenya Uganda
Restaurangen och baren i kvällsmörkret.
Restaurangen och baren i kvällsmörkret.

Nattljud och spår på marken
Tälten är rymliga och rymmer bland annat två vanliga sängar (vissa tält har i stället en stor dubbelsäng) och en separat badrumsdel med toalett, handfat och dusch. Varmvattnet värms med solfångare. Bungalowerna är utförda på motsvarande sätt, men rymmer också en extrasäng.

På nätterna kan du höra elefanter, hyenor och ibland lejon ute i bushen, och du hittar inte sällan färska spår efter antiloper, manguster och andra nattaktiva djur utanför tältet på morgonen. Det är en naturnära och spännande logiform som ger extra krydda åt safarin.

På campen finns utöver tälten och bungalowerna restaurang, lounge, reception och en liten souvenirshop. Utanför baren ligger en stor terrass med fin utsikt över Tarangirefloden och på kvällarna en öppen eld. Centralt på campområdet finns också en swimmingpool.

Nattsafari
Campen arrangerar nattsafari, dvs djurskådning i mörkret. Den görs i campens öppna djurskådningsfordon, som rymmer upp till nio passagerare. Djuren hittas med hjälp av strålkastare. Nattsafarin görs typiskt efter middagen och pågår i 1,5–2 timmar. Du har chans att se nattaktiva djurarter som sällan eller aldrig ses i dagsljus, t ex genett, piggsvin och jordsvin, liksom andra arter som kan vara vakna på både dagar och nätter, bland annat många av rovdjuren.

På Tarangire Safari Lodge finns utöver tälten fem bungalower.
På Tarangire Safari Lodge finns utöver tälten fem bungalower.

Mer om Tarangire
Tarangire Safari Lodge ligger i den norra delen av Tarangire National Park. Strax intill lodgen ligger Tarangirefloden, som slingrar sig fram genom hela parken från söder till norr, och som vid sidan om våtmarkerna i söder är den enda säkra källan till dricksvatten under torrperioderna. Under den svenska hösten, årets torraste tid, dras djur av alla slag till floden. Det här är en bra tid att besöka parken. Du kan då se stora hjordar med gnuer och zebror, elefanthjordar (det finns cirka 3 000 elefanter i Tarangire, fler än i någon annan tanzanisk park), giraffer, många slags antiloper och stora buffelhjordar vid och i områdena kring floden. Så års kan det myllra av djur nedanför terrassen på Tarangire Safari Lodge.

Swimmingpool på Tarangire Safari Lodge.
Swimmingpoolen på Tarangire Safari Lodge.

Efter regnen sent på hösten, normalt i november, sprids djuren över större områden, och djuren blir då inte lika koncentrerade till floden. Tarangire är dock en djur- och artrik park, med chanser på spännande djurskådning året om. Du kan bland annat se rovdjur, i synnerhet lejon och leoparder. Artrikedomen gäller också fåglarna – Tarangire är en mycket bra park för fågelskådning.

Djur kring lodgen
Lodgen har ett naturnära läge, utan staket eller andra avspärrningar. Det innebär att djuren inte bara kan uppehålla sig i närheten av lodgeområdet, utan även inne på det. Elefanter kan hålla till i vegetationen bara ett stenkast bort, medan babianer, dikdikantiloper och och impalaantiloper ofta ses inne på lodgeområdet. Det händer också att rovdjur passerar genom lodgeområdet på natten, men de ger sig inte på tälten, så du kan sova tryggt. Du bör dock inte ge dig ut att strosa i nattmörkret på egen hand.

Tarangirefloden sedd från Tarangire Safari Lodge under torrperioden.
Tarangirefloden sedd från Tarangire Safari Lodge under torrperioden.
 
© Copyright 1998–2012 Safari Patrol AB
Sidan senast ändrad 6 mars 2014