Safari i Kenya och Tanzania – savannen.com
Om oss & kontakt    About us 
Sarova Lion Hill Lodge.
  Hem
 
  Sarova Lion Hill Lodge
Vägen dit
Lake Nakuru ligger cirka tre timmars bildfärd på tämligen bra väglag från Nairobi.
Safariflyg från Nairobi tar 30 minuter, plus 30 minuters transfer från flygplatsen till lodgen.
Karta över Lake Nakuru
Karta över Lake Nakuru.
Karta över Kenya
Karta över Kenya.
  Safariordlista
Öppna ordlistan i ett nytt webbläsarfönster
 
 
Kenya:
Sarova Lion Hill Lodge
Lake Nakuru National Park
Sarova Lion Hill Lodge ligger på bergssidan öster om Nakurusjön i Lake Nakurus nationalpark, omgiven av skog och med fin utsikt över sjön. Den var ursprungligen en tältcamp och byggdes på ett berg som var ett tillhåll för lejon, men gästtälten har senare ersatts med bekväma bungalower.

Lodgen har i dag ett 60-tal bungalower i olika klasser, inklusive några sviter. Rummen har privat badrum och utsikt över Nakurusjön.

Karta över Afrika Namibia Botswana Sydafrika Zambia Mocambique Malawi Rwanda Tanzania Kenya Uganda
På lodgen finns restaurang med bord både inomhus och utomhus, bar, swimmingpool, bastu, konferensrum för upp till 80 personer och massage. Lodgen är inhägnad med elstängsel.
 
För dig som flyger ut till parken, eller på annat sätt färdas utan att disponera ett eget safarifordon, arrangerar lodgen djurskådning i parken.

Mer om Lake Nakuru
Lake Nakurus nationalpark skiljer sig från de flesta andra kenyanska parkerna i det att den är inhägnad. Skälet är att parken är skyddas särskilt hårt pga det goda beståndet av noshörningar. Där finns båda de afrikanska noshörningsarterna, trubbnoshörning och spetsnoshörning (som även kallas vit respektive svart noshörning – namnen kommer dock inte av någon nämnvärd skillnad i färg, utan av språkliga skäl). Trubbnoshörningen, som lever i mer öppen terräng, är lättast att hitta och ses inte sällan på nära håll.

Nakurusjön, som i sin helhet ligger inne i parken, är en sodasjö och är uppehållsplats för rosa flamingor. Mängden flamingor varierar under året, men omfattar som mest flera miljoner fåglar – sjön är vida berömd för detta skådespel.

Flamingor lyfter från sjön.

Rum på Sarova Lion Hill Lodge.

Leopard på liggande trädstam.

De två flamingoarterna, större respektive mindre flamingo, får sin rosa färg av de vattenlevande organismer som de söker sig till sodasjöar för att äta.

Leopard och lejon, men inte big five
Parken har också ett gott bestånd av leopard, liksom chanser att se lejon, antiloper, giraffer, bufflar m m. Det går dock inte att se big five i parken, då där inte finns några elefanter. Girafferna i parken har ansetts tillhöra en underart av giraff som kallas rothschildgiraff, men modern forskning pekar på att rothschildgiraffen är en egen art. I så fall är den akut hotad, då denna art bara finns i små bestånd på ett fåtal platser.

Djursäsonger
Lake Nakuru National Park erbjuder djurskådning året om (men du bör undvika regniga april och maj, som på grund av bland annat sämre framkomlighet i bushen inte är en värst bra tid för safari). De flesta av bushvägarna inne i parken är bra.

Djur kring lodgen
Sarova Lion Hill Lodge är inhägnad, så du ska inte räkna med att se djur inne på lodgeområdet. Mindre däggdjur, exempelvis apor och dik-dikantiloper, kan dock ses.

 
© Copyright 1998–2012 Safari Patrol AB
Sidan senast ändrad  13 januari 2010