Safari i Kenya och Tanzania – savannen.com
Om oss & kontakt    About us 
Karama Lodge.
  Hem
 
  Karama Lodge
Vägen dit
Karama Lodge ligger strax utanför Arusha, 45 minuters bilfärd från Kilimanjaro International Airport (JRO/HTKJ), som trafikeras av utrikesflyg och inrikesflyg, och 20–30 minuter (beroende på trafiken) från Arusha Airport (ARK/HTAR), som trafikeras av inrikesflyg och safariflyg.
Karta över Tanzania
Karta över Tanzania.
  Safariordlista
Öppna ordlistan i ett nytt webbläsarfönster
 
 
Tanzania:
Karama Lodge
Arusha
Karama Lodge ligger på Suye Hill strax utanför staden Arusha, i ett landskap med skog och vyer mot Mount Meru, som ger en lugn miljö avskild från staden.

Rummen ligger i bungalower på bergssluttningen. Alla har myggnät, eget badrum och veranda med utsikt mot Mount Meru och Kilimanjaro. Måltiderna äts i den öppna restaurangen eller ute i lodgeträdgården.

Karta över Afrika Namibia Botswana Sydafrika Zambia Mocambique Malawi Rwanda Tanzania Kenya Uganda
På lodgen finns också bar, värdesaksförvaring, dag- och nattvakter på lodgeområdet, tvättservice, telefon och e-post. Skogen är uppehållsplats för fåglar och apor, och man tillhandahåller kikare och artbestämningsböcker för gäster intresserade av att fågelskåda på lodgen eller i skogen på bergssidan.

Lodgen är ett lugnt och mysigt ställe för dig som hellre bor i naturmiljö än på hotell.

Djurliv och safari
Du ser inget djurliv kring lodgen, annat än fåglar och möjligen apor, men det ligger ett par parker med djurliv inom två timmars bilresa från lodgen.

Arusha National Park
Arushas nationalpark ligger cirka en halvtimmes bilfärd öster om Arusha och är en lämplig park för endagsturer. I parken finns en mängd olika naturtyper, från sjöar till det drygt 4 500 meter höga berget Mount Meru.

Där förekommer främst olika slags gräsätare, t ex zebror, bufflar, antiloper och giraffer. Även elefanter ses ibland, rovdjur ytterst sällan. Parkens specialitet är den svartvita guerezan, som är en trädlevande apa. Arushas nationalpark är ett mycket bra område för fågelskådning.

Tarangire och Lake Manyara
Både Tarangire National Park och Lake Manyara National Park ligger ungefär två timmars bilresa från Arusha och kan besökas under dagsturer. Den största delen av vägen dit går på asfalt. I båda parkerna finns ett varierat djurliv, där du bland annat har goda chanser att se elefant.

Rum med myggnät över sängen. Utanför en privat veranda.

Utsikt över skogslandskap och Mount Meru.

Frukost i öppen restaurang.

 

 
© Copyright 1998–2012 Safari Patrol AB
Sidan senast ändrad 13 januari 2010