Safari i Kenya och Tanzania – savannen.com
Om oss & kontakt    About us 
Sweetwaters Tented Camp.
  Hem
 
  Sweetwaters Tented Camp
Vägen dit
Sweetwaters Tented Camp ligger cirka 4 timmars bilresa norr om Kenyas huvudstad Nairobi. Vägarna dit är förhållandevis bra.
Det finns också ett flygfält i staden Nanyuki 20 km från Sweetwaters.
Karta över Kenya
Karta över Kenya.
  Safariordlista
Öppna ordlistan i ett nytt webbläsarfönster
 
 
Kenya:
Sweetwaters Tented Camp
Ol Pejeta, Laikipiaplatån
Sweetwaters Tented Camp är en permanentbyggd tältcamp med hög standard, belägen i distriktet Laikipia mellan Mount Kenya och Aberdarebergen i centrala Kenya.

Campen ligger i det privatägda och djurrika reservatet Sweetwaters Game Reserve och har ett 40-tal tält, vart och ett motsvarande ett dubbelrum, med privat badrum och balkong med utsikt mot campens vattenhål, dit djur söker sig för att dricka.

Karta över Afrika Namibia Botswana Sydafrika Zambia Mocambique Malawi Rwanda Tanzania Kenya Uganda
På campen finns restaurang (med femrättersmiddagar), barer, en presentshop och swimmingpool. Där finns också internet och konferensutrymmen.

Aktiviteterna i Sweetwaters är naturligtvis centrerade kring djurlivet, med traditionell djurskådning i bil, vandringar, fågelskådning och nattsafari. Där finns också möjligheter till hästridning, liksom turer på kamel.

Mer om Ol Pejeta
Ol Pejeta är ett 365 km2 stort privatägt savannreservat. Det är en big five-park, vilket innebär att troféarterna elefant, noshörning, afrikansk buffel, lejon och leopard förekommer. De svarta noshörningarna (som även kallas spetsnoshörningar) introducerades i parken för att skydda arten och i dag finns där omkring 80 individer.

Den afrikanska vildhunden, som liksom noshörningen är en hotad art, har observerats då och då under senare år. Andra djurarter som förekommer är nätgiraff, vanlig zebra, en liten population av grevyzebra, olika slags antiloper, gepard och babian.

Giraffer och zebror.

Spetsnoshörning, även kallad svart noshörning.

Eftersom Ol Pejeta är ett privat reservat lyder det inte under reglerna som styr Kenyas nationalparker och nationalreservat. Därmed kan Ol Pejeta erbjuda aktiviteter som nattsafarier och bushvandringar.

Sweetwaters Chimpanzee Sanctuary
I reservatet ligger ett särskilt schimpansreservat. Det är 1 km2 stort och bebos av cirka 40 schimpanser. De tillhör inte områdets naturliga fauna, utan har räddats från andra områden och förts till platsen.

 
© Copyright 1998–2012 Safari Patrol AB
Sidan senast ändrad 13 januari 2010