Safari i Kenya och Tanzania – savannen.com
Om oss & kontakt    About us 
Sarova Shaba Game Lodge.
  Hem
 
  Sarova Shaba Game Lodge
Vägen dit
Samburu, Buffalo Springs och Shaba ligger cirka 6 timmars bildfärd från Nairobi.
Ett flygfält ligger inte långt från lodgen. Flygtiden till Nairobi är cirka en timme.
I Nairobi går safariflyget från/till Wilson Airport (WIL/HKNW). Transfertiden från/till utrikesflygplatsen Jomo Kenyatta International Airport (NBO/HKJK) i Nairobi är 20–30 minuter.
Karta över Samburu,
Shaba & Buffalo Springs

Karta över Samburu, Shaba & Buffalo Springs.
Karta över Kenya
Karta över Kenya.
  Safariordlista
Öppna ordlistan i ett nytt webbläsarfönster
 
 
Kenya:
Sarova Shaba Game Lodge
Shaba National Reserve
Sarova Shaba Game Lodge är en turistklasslodge belägen i nationalreservatet Shaba i centrala Kenya. Det ligger strax öster om systerreservaten Samburu och Buffalo Springs och ligger liksom dessa längs floden Ewaso Ngiro, ett ständigt rödbrunt vattendrag som skär genom ett i övrigt torrt och hett bushlandskap.

Lodgen ligger i en naturlig oas i den nordvästra delen av Shaba.

Karta över Afrika Namibia Botswana Sydafrika Zambia Mocambique Malawi Rwanda Tanzania Kenya Uganda
Den har 85 rum, av vilka 80 är standardrum med privat badrum, myggnät, fläkt, 240 V på rummet och utsikt över floden, medan 5 rum är olika typer av sviter. Där finns en restaurang, två barer, swimmingpool och observationsdäck längs floden (där man matar krokodilerna för att roa lodgens gäster).
 
Mer om Samburu, Shaba och Buffalo Springs
Samburu ligger – tillsammans med grannreservaten Shaba och Buffalo Springs – omkring tio mil norr om ekvatorn, och strax norr om den bördiga kenyanska centralplatån. Norrut ligger landets torraste delar, som det stundtals dramatiskt formade landskapet i Samburuområdet ger en försmak av.

Längre norrut än Samburu, Buffalo Springs och Shaba reser få besökare – så gott som alla övriga safariområden i landet ligger längre söderut. Mellan dessa och Samburu går en djurartsgräns, dragen av landskapet, det geografiska läget och klimatet, som gör att du i Samburu kan se vissa djurarter som inte påträffas längre söderut.

Rum på Sarova Shaba Game Lodge.

Poolområdet på Sarova Shaba Game Lodge.

Här finns t ex den kraftiga antiloparten beisaoryx, grevyzebra, den långhalsade giraffgasellen och en vacker underart av giraff som kallas nätgiraff.

Floden Ewaso Ngiro har gott om krokodiler, och tillgången på vatten lockar djur av olika slag till områdena kring floden, t ex elefanter, olika slags antiloper, apor m m. Alla de tre stora afrikanska kattdjuren – lejon, leopard och gepard – förekommer i parken.

Samburustammen
Parken har fått sitt namn från samburustammen som lever i detta område. Samburufolket är nära släkt med massajerna, som lever i södra Kenya och norra Tanzania, och lever liksom dessa av sin boskap.

Vy över floden Ewaso Ngiro i Shaba.
Vy över floden Ewaso Ngiro i Shaba.

Djur kring lodgen
Lodgen ligger nära bushen, så djur av de slag som förekommer i området kan uppträda i lodgens omgivning. Inne på lodgeområdet kan främst mindre djur ses, exempelvis fåglar och apor. Utmed floden kan krokodiler och varaner förekomma.

 
© Copyright 1998–2012 Safari Patrol AB
Sidan senast ändrad 13 januari 2010