Safari i Kenya och Tanzania – savannen.com
Om oss & kontakt    About us 
Kokospalm i solen.
  Hem
 
  Holiday Inn Dar es Salaam
Vägen dit
Holiday Inn ligger 14 km från Julius Nyerere International Airport (DAR/HTDA) i Dar es Salaam, 3 km från färjan till Zanzibar och 7 km från järnvägsstationen.
Karta över Tanzania
Karta över Tanzania.
  Safariordlista
Öppna ordlistan i ett nytt webbläsarfönster
 
 
Tanzania:
Holiday Inn Dar es Salaam
Dar es Salaam
Holiday Inn är ett hotell med god standard, centralt beläget i Dar es Salaam i Tanzania. I safarisammanhang fungerar staden främst som en plats där du övernattar mellan olika delar av resan, t ex första natten efter ankomsten till Tanzania eller efter safarin, innan du flyger hem eller reser vidare till något annat resmål i landet. Holiday Inn har troligen allt du kan tänkas behöva i detta sammanhang, liksom för dig som besöker staden i affärer. Det centrala läget gör att du enkelt kan utforska staden. Bussförbindelserna till bl a flygplatsen gör att du enkelt tar dig vidare på resan.

Holiday Inn Dar es Salaam har drygt 150 rum med luftkonditionering, TV och värdesaksförvaring. Många av rummen är rökfria. Där finns ett handikappanpassat rum och två sviter.

Karta över Afrika Namibia Botswana Sydafrika Zambia Mocambique Malawi Rwanda Tanzania Kenya Uganda
Hotellet har två restauranger, en cocktaillounge, swimmingpool, botanisk trädgård och fitnesscenter. Hotellet har sammanträdesrum och ett businesscenter med tele, fax, internet och kopiering. Där finns också biluthyrning och uttagsautomat. Någon kilometer bort finns golf- och tennisbanor.

Djurliv och safari
Det finns inget djurliv kring hotellet, som ligger i ett storstadsområde. Parkerna som ligger närmast Dar es Salaam är Saadani (fyra timmar på sämre vägar eller en timme med safariflyg) och Mikumi (fyra timmar på asfaltsväg). Det går dagliga safariflyg till Selous och Ruaha.

 
© Copyright 1998–2012 Safari Patrol AB
Sidan senast ändrad 13 januari 2010