Safari i Kenya och Tanzania – savannen.com
Om oss & kontakt    About us 
Samburu Game Lodge.
  Hem
 
  Samburu Game Lodge
Vägen dit
Samburu, Buffalo Springs och Shaba ligger cirka 6 timmars bildfärd från Nairobi.
Ett flygfält ligger 15–20 minuters bilfärd från lodgen. Flygtiden till Nairobi är cirka en timme.
I Nairobi går safariflyget från/till Wilson Airport (WIL/HKNW). Transfertiden från/till utrikesflygplatsen Jomo Kenyatta International Airport (NBO/HKJK) i Nairobi är 20–30 minuter.
Karta över Samburu,
Shaba & Buffalo Springs

Karta över Samburu, Shaba & Buffalo Springs.
Karta över Kenya
Karta över Kenya.
  Safariordlista
Öppna ordlistan i ett nytt webbläsarfönster
 
 
Kenya:
Samburu Game Lodge
Samburu och Buffalo Springs National Reserves
Samburu Game Lodge är en turistklasslodge i nationalreservatet Samburu i Kenya. Den ligger vid den röda floden Ewaso Ngiro, som avvattnar Aberdarebergen i sydväst. Floden är en säker vattenkälla för djuren i området och hemvist för en stor krokodilpopulation.

Lodgen har drygt 60 rum, som ligger på rad längs flodbanken. Alla rum har eget badrum och en privat veranda som vetter mot floden. Några av rummen är familjerum och ett är anpassat för rullstolsburna gäster.

Karta över Afrika Namibia Botswana Sydafrika Zambia Mocambique Malawi Rwanda Tanzania Kenya Uganda
Kött till krokodilerna
Samburu Game Lodge har en restaurang, dit genetter ibland kommer vid middagstid (personalen matar dem) och två barer. Den ena ligger i anslutning till restaurangen, den andra vid vattenbrynet nere vid floden. I skymningen läggs kött ut strax intill baren för att locka upp krokodiler på land.

Lodgen har också en swimmingpool, en scen där män och kvinnor ur samburustammen uppträder, en souvenirbutik, trådlöst internet, 240 V dygnet runt och en sjukstuga. Bensin och diesel finns att köpa vid lodgens verkstad.

Man erbjuder safariaktiviteter som djurskådningsturer (för gäster som inte anländer i egen bil) och guidad fågelskådning inom lodgeområdet.

Mer om Samburu, Shaba och Buffalo Springs
Samburu ligger – tillsammans med grannreservaten Shaba och Buffalo Springs – omkring tio mil norr om ekvatorn, och strax norr om den bördiga kenyanska centralplatån. Norrut ligger landets torraste delar, som det stundtals dramatiskt formade landskapet i Samburuområdet ger en försmak av.

Längre norrut än Samburu, Buffalo Springs och Shaba reser få besökare – så gott som alla övriga safariområden i landet ligger längre söderut. Mellan dessa och Samburu går en djurartsgräns, dragen av landskapet, det geografiska läget och klimatet, som gör att du i Samburu kan se vissa djurarter som inte påträffas längre söderut. Här finns t ex den kraftiga antiloparten beisaoryx, grevyzebra, den långhalsade giraffgasellen och en vacker underart av giraff som kallas nätgiraff.

Barbyggnad strax intill  floden på Samburu Game Lodge.

Swimmingpoolen på Samburu Game Lodge.

Restaurangen på Samburu Game Lodge.

Floden Ewaso Ngiro har gott om krokodiler, och tillgången på vatten lockar djur av olika slag till områdena kring floden, t ex elefanter, olika slags antiloper, apor m m. Alla de tre stora afrikanska kattdjuren – lejon, leopard och gepard – förekommer i parken.

Samburustammen
Parken har fått sitt namn från samburustammen som lever i detta område. Samburufolket är nära släkt med massajerna, som lever i södra Kenya och norra Tanzania, och lever liksom dessa av sin boskap.

Djur kring lodgen
Lodgen ligger nära bushen, så djur av de slag som förekommer i området kan uppträda i lodgens omgivning. Inne på lodgeområdet kan främst mindre djur ses, exempelvis fåglar och apor. Utmed floden kan krokodiler och varaner förekomma.

 
© Copyright 1998–2012 Safari Patrol AB
Sidan senast ändrad 13 januari 2010