Safari i Kenya och Tanzania – savannen.com
Om oss & kontakt    About us 
Flamingo Hill Tented Camp.
  Hem
 
  Flamingo Hill Tented Camp
Vägen dit
Lake Nakuru ligger cirka tre timmars bildfärd på tämligen bra väg från Nairobi.
Safariflyg från Nairobi tar 30 minuter, plus 30 minuters transfer från flygplatsen till lodgen.
Karta över Lake Nakuru
Karta över Lake Nakuru.
Karta över Kenya
Karta över Kenya.
  Safariordlista
Öppna ordlistan i ett nytt webbläsarfönster
 
 
Kenya:
Flamingo Hill Tented Camp
Lake Nakuru National Park
Flamingo Hill Tented Camp är en ganska ny tältlodge i turistklass i Lake Nakuru National Park i Kenya. Den ligger vid Honeymoon Hill i parkens nordligaste del, inte långt från parkens huvudentré och staden Nakuru, som är en av Kenyas större städer.

Campen har 25 permanentresta och möblerade safaritält. Alla tält har eget badrum, 240 V-uttag (för brittiska trehålskontakter med fyrkantiga stift), sängar med myggnät och privat veranda.

Karta över Afrika Namibia Botswana Sydafrika Zambia Mocambique Malawi Rwanda Tanzania Kenya Uganda
Flamingo Hill Tented Camp har restaurang, bar och lounge med utsikt mot parkens norra delar, en souvenirshop, konferensmöjligheter och massage.

Ingen safariatmosfär
Flamingo Hill Tented Camp borde ha varit ett välkommet tillskott till det snåla urvalet av camper och lodger inne i Lake Nakuru National Park. Tyvärr har campen brister som gör att den inte har någon safariatmosfär att tala om.

Läget är inte bra. Kraftledningsstolpar omger campen och ledningar passerar över campområdet. Ljud från nattlivet i staden Nakuru hörs på nätterna. Vissa av tälten har personalbostäder som utsikt. Den nyanlagda trädgården behöver växa till sig några år för att bli frodig och välkomnande – än så länge är intrycket att trädgården är mest tom och kal. Vi har upplevt problem med varmvattnet och toaletten i tälten.

Det måste dock sägas att camppersonalen undantagslöst har varit trevlig och hjälpsam.

Tält på Flamingo Hill Tented Camp.

Tält på Flamingo Hill Tented Camp.

Tält på Flamingo Hill Tented Camp.

Flamingor i Lake Nakuru.
Flamingor i Lake Nakuru.

Mer om Lake Nakuru
Lake Nakurus nationalpark skiljer sig från de flesta andra kenyanska parkerna i det att den är inhägnad. Skälet är att parken är skyddas särskilt hårt pga det goda beståndet av noshörningar. Där finns båda de afrikanska noshörningsarterna, trubbnoshörning och spetsnoshörning (som även kallas vit respektive svart noshörning – namnen kommer dock inte av någon nämnvärd skillnad i färg, utan av språkliga skäl). Trubbnoshörningen, som lever i mer öppen terräng, är lättast att hitta och ses inte sällan på nära håll.

Nakurusjön, som i sin helhet ligger inne i parken, är en sodasjö och är uppehållsplats för rosa flamingor. Mängden flamingor varierar under året, men omfattar som mest flera miljoner fåglar – sjön är vida berömd för detta skådespel. De två flamingoarterna, större respektive mindre flamingo, får sin rosa färg av de vattenlevande organismer som de söker sig till sodasjöar för att äta.

Leopard och lejon, men inte big five
Parken har också ett gott bestånd av leopard, liksom chanser att se lejon, antiloper, giraffer, bufflar m m. Det går dock inte att se big five i parken, då där inte finns några elefanter. Girafferna i parken har ansetts tillhöra en underart av giraff som kallas rothschildgiraff, men modern forskning pekar på att rothschildgiraffen är en egen art. I så fall är den akut hotad, då denna art bara finns i små bestånd på ett fåtal platser.

Djursäsonger
Lake Nakuru National Park erbjuder djurskådning året om (men du bör undvika regniga april och maj, som på grund av bland annat sämre framkomlighet i bushen inte är en värst bra tid för safari). De flesta av bushvägarna inne i parken är bra.

Djur kring lodgen
Lodgen är inhägnad, så du ska inte räkna med att se djur inne på lodgeområdet. Omkring lodgen ligger öppna gräsmarker där djur kan uppträda.

 
© Copyright 1998–2012 Safari Patrol AB
Sidan senast ändrad 13 januari 2010