Safari i Kenya och Tanzania – savannen.com
Om oss & kontakt    About us 
Larsens Camp.
  Hem
 
  Larsens Camp
Vägen dit
Samburu, Buffalo Springs och Shaba ligger cirka 6 timmars bildfärd från Nairobi.
Ett flygfält ligger 15–20 minuters bilfärd från lodgen. Flygtiden till Nairobi är cirka en timme.
I Nairobi går safariflyget från/till Wilson Airport (WIL/HKNW). Transfertiden från/till utrikesflygplatsen Jomo Kenyatta International Airport (NBO/HKJK) i Nairobi är 20–30 minuter.
Karta över Samburu,
Shaba & Buffalo Springs

Karta över Samburu, Shaba & Buffalo Springs.
Karta över Kenya
Karta över Kenya.
  Safariordlista
Öppna ordlistan i ett nytt webbläsarfönster
 
 
Kenya:
Larsens Camp
Samburu och Buffalo Springs National Reserves
Larsens Camp är en bra tältcamp i Samburu National Reserve i den norra delen av centrala Kenya. Den ligger vid Ewaso Ngirofloden, som avvattnar Aberdarebergen i sydväst. Floden förser djurlivet med permanent tillgång till vatten och är i sig hem åt en stor krokodilpopulation.

Campen har 20 inredda safaritält (med antingen dubbelsäng eller två enkelsängar) som ligger bland träd längs floden. Tälten står tämligen glest och har en trevlig atmosfär. Alla tält har eget badrum med varmvatten dygnet runt, en veranda mot floden och el 24 timmar om dygnet (240 V, 50 Hz, brittiska trehålskontakter med rektangulära stift).

Karta över Afrika Namibia Botswana Sydafrika Zambia Mocambique Malawi Rwanda Tanzania Kenya Uganda
Tält på Larsens Camp.
Tält på Larsens Camp.
 
Larsens Camp har ett stort mässtält som rymmer restaurangen, en bar och en lounge. På poolområdet, som är vänt ut mot bushen kring campen, finns en swimmingpool, en bubbelpool och en massageavdelning.

Campen erbjuder djurskådningsturer (vilket främst är av intresse för resenärer som anländer utan eget fordon, dvs med flyg) som guidas av guider med KPSGA-legitimation samt fågelvandringar.

Mässtältet och poolen på Larsens Camp.
Mässtältet och poolen på Larsens Camp.
 
Mer om Samburu, Shaba och Buffalo Springs
Samburu ligger – tillsammans med grannreservaten Shaba och Buffalo Springs – omkring tio mil norr om ekvatorn, och strax norr om den bördiga kenyanska centralplatån. Norrut ligger landets torraste delar, som det stundtals dramatiskt formade landskapet i Samburuområdet ger en försmak av.

Längre norrut än Samburu, Buffalo Springs och Shaba reser få besökare – så gott som alla övriga safariområden i landet ligger längre söderut. Mellan dessa och Samburu går en djurartsgräns, dragen av landskapet, det geografiska läget och klimatet, som gör att du i Samburu kan se vissa djurarter som inte påträffas längre söderut. Här finns t ex den kraftiga antiloparten beisaoryx, grevyzebra, den långhalsade giraffgasellen och en vacker underart av giraff som kallas nätgiraff.

Floden Ewaso Ngiro har gott om krokodiler, och tillgången på vatten lockar djur av olika slag till områdena kring floden, t ex elefanter, olika slags antiloper, apor m m. Alla de tre stora afrikanska kattdjuren – lejon, leopard och gepard – förekommer i parken.

Samburustammen
Parken har fått sitt namn från samburustammen som lever i detta område. Samburufolket är nära släkt med massajerna, som lever i södra Kenya och norra Tanzania, och lever liksom dessa av sin boskap.

Grevyzebra i Samburu.
Grevyzebra i Samburu.
 
Djur kring lodgen
Lodgen ligger nära bushen, så djur av de slag som förekommer i området kan uppträda i lodgens omgivning. Inne på lodgeområdet kan främst mindre djur ses, exempelvis fåglar och apor. Utmed floden kan krokodiler och varaner förekomma.

 
© Copyright 1998–2012 Safari Patrol AB
Sidan senast ändrad 13 januari 2010