Safari i Kenya och Tanzania – savannen.com
Om oss & kontakt    About us 
Vuma Hills Tented Camp.
  Hem
 
  Vuma Hills Tented Camp
Vägen dit
Från Dar es Salaam tar resan till Vuma Hills ca fyra timmar på den asfalterade huvudvägen mot Zambia. Den sista kilometern till campen går på bushväg.
Campen ligger 15–20 minuters färd från närmaste flygfält, som dock inte trafikeras av reguljärt safariflyg. Den enda möjligheten att flyga till eller från campen/Mikumi är att chartra ett plan.
Den privata tåglinjen Safari Express startar i Dar es Salaam och slutar utanför Mikumi. Tåget går ett par gånger i veckan i vardera riktningen, och campen kan arrangera hämtning och lämning på stationen. Tågtrafiken är dock inte alltid tillförlitlig.
Karta över Mikumi
Karta över Mikumi.
Karta över Tanzania
Karta över Tanzania.
  Safariordlista
Öppna ordlistan i ett nytt webbläsarfönster
 
 
Tanzania:
Vuma Hills Tented Camp
Mikumi National Park
Vuma Hills Tented Camp ligger i centrala Mikumi National Park, strax söder om huvudvägen till Zambia som skär genom parken. Campen ligger bekvämt till i förhållande till huvudvägen och är lätt att nå, och är en väl belägen bas för djurskådning i parken.

Campen är förhållandevis liten och ligger insmugen på sidan av kullen – vegetationen döljer tälten och ger en privat och avskild atmosfär. Du ska inte räkna med att se särskilt mycket djur kring campen, men utsikten norrut över Mikumi är vid och skön.

Karta över Afrika Namibia Botswana Sydafrika Zambia Mocambique Malawi Rwanda Tanzania Kenya Uganda
Naturnära med komfort
Tälten är rymliga och rymmer bland annat vanliga sängar och en separat badrumsdel med toalett, handfat och dusch. På tältens framsida finns en veranda, eller kanske snarare en balkong, med fin utsikt. Det här är ett naturnära sätt att bo, men med god komfort. Läget är lugnt.

Utöver tälten finns en bar och restaurang av modellen öppen mot naturen, samt en swimmingpool.

Om du anländer till campen utan eget safarifordon arrangerar man game drives i parken. Det är främst aktuellt om du flyger in till parken eller anländer med safaritåget Safari Express.

Djursäsonger
De södra parkerna – Mikumi, Selous och Ruaha – har störst koncentrationer av djur under den svenska sensommaren och hösten, dvs under torrperioden.

Då har området flest besökare (men fortfarande betydligt färre besökare än parkerna i norra Tanzania, t ex Serengeti och Ngorongoro). Från november till maj kommer en hel del regn, med en period med mindre nederbörd under januari–februari.

Vy inifrån tältet.

Restaurang med utsikt.

Pool på campen.

Djur kring lodgen
Vuma Hills har ett naturnära läge, men inte savannära, varför det inte är några större djurmängder i omlopp kring campen. Vegetationen försvårar också djurskådningen.

 

 
© Copyright 1998–2012 Safari Patrol AB
Sidan senast ändrad 13 januari 2010