Safari i Kenya och Tanzania – savannen.com
Om oss & kontakt    About us 
Stanley's Kopje Camp.
  Hem
 
  Stanley's Kopje Camp
Vägen dit
Från Dar es Salaam tar resan till Stanley's Kopje Camp ca fyra timmar på den asfalterade huvudvägen mot Zambia, sedan ca 30–60 minuter (beroende på väder och väglag) på liten bushväg.
Campen ligger bortåt en timmes färd från närmaste flygfält, som dock för närvarande saknar reguljära turer. Den enda möjligheten att flyga till eller från campen/Mikumi är att chartra ett plan.
Den privata tåglinjen Safari Express startar i Dar es Salaam och slutar utanför Mikumi. Tåget går ett par gånger i veckan i vardera riktningen, och campen kan arrangera hämtning och lämning på stationen, en resa på omkring 2 timmar. Tågtrafiken är dock inte alltid tillförlitlig.
Karta över Mikumi
Karta över Mikumi.
Karta över Tanzania
Karta över Tanzania.
  Safariordlista
Öppna ordlistan i ett nytt webbläsarfönster
 
 
Tanzania:
Stanley's Kopje Camp
Mikumi National Park
Stanley's Kopje Camp (tidigare Foxes Safari Camp) ligger i nordöstra Mikumi National Park, en bra bit in i bushen från huvudvägen till Zambia som skär genom parken.

Campen är liten och ligger på en mindre kulle precis i utkanten av savannområdet som dominerar hela den norra halvan av Mikumi. Det är lite bortom huvudstråken i parken och har därmed ett avskilt läge. Det är lugnt och safarikänslan är bra.

Karta över Afrika Namibia Botswana Sydafrika Zambia Mocambique Malawi Rwanda Tanzania Kenya Uganda
Mycket naturnära
Tälten står glest utspridda på kullens sida, och uppe på toppen ligger restaurang- och barbyggnaden samt den lilla poolen. Det är i stort sett allt. Läget är mycket naturnära, och på den här campen finns chanser att se de större däggdjuren, t ex elefant, giraff och lejon.

Tälten är rymliga och rymmer bland annat vanliga sängar för två personer och en separat badrumsdel med toalett, handfat och dusch. På tältens framsida finns en veranda med utsikt över savannen. Bushkänslan är god.

Om du anländer till campen utan eget safarifordon arrangerar man game drives i parken. Det är främst aktuellt om du flyger in till parken eller anländer med safaritåget Safari Express.

Djursäsonger
De södra parkerna – Mikumi, Selous och Ruaha – har störst koncentrationer av djur under den svenska sensommaren och hösten, dvs under torrperioden.

Interiör i tältet. Vanliga sängar och bakom partitionen en badrumsdel.

Pool med utsikt över savannen.

Restaurang och bar i en öppen byggnad.

Då har området flest besökare (men fortfarande betydligt färre besökare än parkerna i norra Tanzania, t ex Serengeti och Ngorongoro). Från november till maj kommer en hel del regn, med en period med mindre nederbörd under januari–februari. Campen ligger i ett område med svartjord, som blir mycket svårframkomlig vid regn, så besök på denna camp är lämpligast under de torrare tiderna på året.

Djur kring lodgen
Stanley's Kopje Camp har ett så bushnära läge som man kan finna, med chanser att se också större däggdjur kring campen. Det kryllar inte av djur, men tältverandan är en utmärkt plats för den som är rustad med lite tålamod och en kikare.

 
© Copyright 1998–2012 Safari Patrol AB
Sidan senast ändrad  22 december 2011