Safari i Kenya och Tanzania – savannen.com
Om oss & kontakt    About us 
Sable Mountain Lodge.
  Hem
 
  Sable Mountain Lodge
Vägen dit
Från Dar es Salaam tar resan till lodgen en dag. Exakt hur många timmar det blir beror på väder och väglag, för en stor del av vägen går på bushväg, som bitvis kan vara svårforcerad när det är blött.
Lodgen ligger en halvtimmes bilfärd från flygfältet vid Matambwe Gate, dit det dagligen går reguljära safariflyg från Dar es Salaam. Flygtiden är ca en timme. Personal från lodgen hämtar/lämnar dig på flygfältet.
Nära Matambwe Gate ligger också en järnvägsstation, dit du kan åka både med reguljärt tåg och den privata tåglinjen Safari Express. Tågresan från Dar es Salaam tar ca fyra timmar.
Karta över Selous
Karta över Selous.
Karta över Tanzania
Karta över Tanzania.
  Safariordlista
Öppna ordlistan i ett nytt webbläsarfönster
 
 
Tanzania:
Sable Mountain Lodge
Selous Game Reserve
Sable Mountain Lodge ligger strax utanför parkgränsen till de norra delarna av Selous Game Reserve. Den är lättnådd med flyg och tåg och ligger lite avskilt i en annan del av parken än de övriga lodgerna och camperna, som främst ligger längs Rufijifloden längre söderut.

Lodgen är förhållandevis liten, men utspridd över ett stort område, och ligger på en bergssida med utsikt norrut mot Ulugurubergen. Den omges av skogsvegetation, och är således inte en lodge där det syns djur överallt omkring. På lodgeområdet finns dock ett vattenhål med en observationsplats.

Karta över Afrika Namibia Botswana Sydafrika Zambia Mocambique Malawi Rwanda Tanzania Kenya Uganda
Byggd i två nivåer
Lodgen ligger på två olika höjdnivåer. En liten bar- och restaurangdel ligger omgiven av en handfull bungalower på den lägre nivån, där också parkeringen ligger. Om du inte är normalstark i benen ska du se till att specifikt boka en av dessa bungalower, annars kan du få gå uppför och nedför mer än du gillar. Nästa nivå ligger en bra bit uppför bergssidan. Här finns fler bungalower, ett par honeymoon-tält och lodgens pool, liksom vattenhålet.

Rummen ligger i stenbungalower och har vanliga sängar och badrum med toalett, handfat och dusch. Utsikten från verandan på framsidan är vidsträckt. Honeymoon-tälten har motsvarande standard, plus en plungepool.

Om du anländer till lodgen utan eget safarifordon arrangerar man game drives inne i Selous. Det är främst aktuellt om du flyger in till parken eller anländer med tåg.

Bar- och restaurangbyggnad.

Pool under tak uppe på kullens topp.

Bungalow med stenveranda.

Djursäsonger
De södra parkerna – Mikumi, Selous och Ruaha – har störst koncentrationer av djur under den svenska sensommaren och hösten, dvs under torrperioden. Då har området flest besökare (men fortfarande betydligt färre besökare än parkerna i norra Tanzania, t ex Serengeti och Ngorongoro). Från november till maj kommer en hel del regn, med en period med mindre nederbörd under januari–februari.

Djur kring lodgen
Sable Mountain Lodge ligger i bergsvegetation och är inte en plats där större däggdjur normalt förekommer. Lodgens vattenhål drar till sig djur främst under torrperioden. Trofédjuret att upptäcka är sabelantilopen, som ibland visar sig vid vattenhålet i skymningen.

 
© Copyright 1998–2012 Safari Patrol AB
Sidan senast ändrad 13 januari 2010