Safari i Kenya och Tanzania – savannen.com
Om oss & kontakt    About us 
Elefanter gyttjebadar i Nyerere.
  Hem
 
  Rufiji River Camp
Vägen dit
Från Dar es Salaam tar resan till lodgen en dag. Exakt hur många timmar det blir beror på väder och väglag, för en stor del av vägen går på bushväg, som bitvis kan vara svårforcerad när det är blött.
Campen ligger strax intill flygfältet vid Mtemere Gate, dit det dagligen går reguljära safariflyg från Zanzibar via Dar es Salaam. Flygtiden är ca en timme. Personal från lodgen hämtar/lämnar dig på flygfältet.
Det går även att åka tåg till Nyerere (reguljärt tåg och den privata tåglinjen Safari Express). Campen ligger dock en eller ett par timmars bilfärd från närmaste station. Tågresan från Dar es Salaam tar ca fyra timmar.
Äldre karta över Nyerere/Selous
Äldre karta över Nyerere/Selous.
Karta över Tanzania
Karta över Tanzania.
  Safariordlista
Öppna ordlistan i ett nytt webbläsarfönster
 
 
Tanzania:
Rufiji River Camp
Nyerere National Park
Rufiji River Camp är en tältcamp i turistklass vid Rufijifloden i nordöstra Nyerere National Park, strax innanför parkgränsen.

Campen är medelstor och består av ett tjugotal tält kring bar-, restaurang- och köksbyggnader. Den är enklare än de lyxcamper som i övrigt ligger i området, men atmosfären är ledigare och standarden likväl god.

Campen byggdes på 1970-talet och var då den första i parken. Läget vid floden är bra, med god utsikt över floden och andra sidan, och med bra chanser att se djur.

Karta över Afrika Namibia Botswana Sydafrika Zambia Mocambique Malawi Rwanda Tanzania Kenya Uganda
Tälten rymmer två personer vardera . En extrasäng kan ställas in till barn. Alla tält har privat badrumsdel med toalett och dusch. Vattnet är soluppvärmt.

Om du anländer till lodgen utan eget safarifordon (vilket gäller de flesta gäster, som vanligen kommer med safariflyg) arrangerar man game drives i parken, liksom vandringar, djurskådning från båt och fisketurer. Man arrangerar också flycamping, dvs övernattningar ute i bushen i vanliga campingtält och äkta lägerstämning. Campens campens lokalguider och safarifordon anses vara bra.

Giraff, gnu och zebra på savannen i Nyerere.
Giraff, gnu och zebra på savannen i Nyerere.

Safarisäsonger
De södra parkerna – Mikumi, Nyerere och Ruaha – har störst koncentrationer av djur under den svenska sensommaren och hösten, dvs under torrperioden. Då har området flest besökare (men fortfarande betydligt färre besökare än parkerna i norra Tanzania, t ex Serengeti och Ngorongoro). Från november till maj kommer en hel del regn, med en period med mindre nederbörd under januari–februari.

Djur kring lodgen
Rufiji River Camp har ett av de bästa lägena bland camperna längs floden. Flodhästar, antiloper och elefanter syns inte sällan. Campen ligger bushnära, vilket innebär att större däggdjur kan uppträda nära och på campområdet. När det är mörkt bör du inte röra dig inom området utan eskort.

 
© Copyright 1998–2012 Safari Patrol AB
Sidan senast ändrad 13 januari 2010