Safari i Kenya och Tanzania – savannen.com
Om oss & kontakt    About us 
Två lejonhonor vilar i skuggan.
  Hem
 
  Ruaha River Lodge
Vägen dit
Det vanligaste sättet att ta sig till Ruaha är safariflyg, som går ett par gånger i veckan från Zanzibar via Dar es Salaam respektive från Arusha. Flygtiden är ett par timmar.
Ruaha ligger drygt 600 km västerut från Dar es Salaam på kusten, vilket i safarisammanhang är en mycket lång sträcka att färdas i bil. Bilresan är möjlig, i så fall med fördel med ett stopp för övernattning på vägen. Ett lämpligt sådant stopp kan göras i Mikumi National Park. Ett par gånger i veckan går biltransporter från Dar es Salaam till Ruaha i lodgens regi.
Karta över Ruaha
Karta över Ruaha.
Karta över Tanzania
Karta över Tanzania.
  Safariordlista
Öppna ordlistan i ett nytt webbläsarfönster
 
 
Tanzania:
Ruaha River Lodge
Ruaha National Park
Ruaha River Lodge ligger vid floden Great Ruaha inne i Ruaha National Park. Lodgen består av en restaurang, bar och ett tjugotal bungalower byggda i sten. Läget är mycket bushnära, med chans att se djur på nära håll i omgivningen, och på kvällarna tänds en lägereld vid floden. Bra safariatmosfär!

Rummen är rymliga dubbelrum, vissa med möjligheten att ställa in en extrasäng. Alla har privat badrum med toalett, handfat och dusch. Vattnet är soluppvärmt.

Karta över Afrika Namibia Botswana Sydafrika Zambia Mocambique Malawi Rwanda Tanzania Kenya Uganda
Läge vid floden
Ruaha River Lodge har turistklassstandard och ett attraktivt och bra läge vid floden. Ruaha är en spännande park, där det inte bara är glest mellan besökarna, utan också finns bra chanser på kattdjur, afrikansk vildhund liksom för Tanzania ovanliga hovdjursarter som mindre och större kudu, hästantilop och sabelantilop. Ett besök på lodgen har chans att bli en fin erfarenhet.

Om du anländer till lodgen utan eget safarifordon (vilket gäller de flesta gäster, som vanligen kommer med safariflyg) arrangerar man game drives i parken. Djurskådningen görs i öppna fyrhjulsdrivna fordon.

Krokodiler ute i floden.
Krokodiler ute i floden.

Safarisäsonger
De södra parkerna – Mikumi, Selous och Ruaha – har störst koncentrationer av djur under den svenska sensommaren och hösten, dvs under torrperioden, då djuren samlas längs floden. Då har området flest besökare (men fortfarande betydligt färre besökare än parkerna i norra Tanzania, t ex Serengeti och Ngorongoro). Från november till maj kommer en hel del regn, med en period med mindre nederbörd under januari–februari.

Djur kring lodgen
Ruaha River Lodge ligger mycket bushnära, och du kan mycket väl se t ex elefanter, krokodiler eller antiloper i närheten.

 
© Copyright 1998–2012 Safari Patrol AB
Sidan senast ändrad 13 januari 2010