Safari i Kenya och Tanzania – savannen.com
Om oss & kontakt    About us 
Bungalow på KIA Lodge.
  Hem
 
  KIA Lodge
Vägen dit
KIA Lodge ligger några minuters bilfärd från Kilimanjaros flygplats, ca 45 minuter från Arusha och ca 30 minuter från Moshi.
Karta över Tanzania
Karta över Tanzania.
  Safariordlista
Öppna ordlistan i ett nytt webbläsarfönster
 
 
Tanzania:
KIA Lodge
Arusha/Moshi
KIA Lodge är en relativt ny lodge i mellanklass, belägen ca 5 minuters bilfärd från Kilimanjaros internationella flygplats (dit du normalt flyger om du ska på safari i Serengeti, Ngorongoro m m eller ska bestiga Kilimanjaro).

Lodgen håller god standard, har 40 dubbelrum med luftkonditionering och TV, bar och restaurang samt ett härligt poolområde med utsikt över Mount Meru och Kilimanjaro.

Karta över Afrika Namibia Botswana Sydafrika Zambia Mocambique Malawi Rwanda Tanzania Kenya Uganda
På grund av det geografiska läget, en bra bit från närmaste park/resmål, är det knappast aktuellt att förlägga en längre vistelse till KIA Lodge. Lodgen är tänkt som ett transferhotell för flygresenärer som landar sent eller avreser tidigt. Få om några starter och landningar görs nattetid, så buller från flygplatsen är inget egentligt problem.

Lodgen passar också bra som dagrumslodge för resenärer som ska flyga hem med kvällsflyg och vill varva ned några timmar, ta en dusch och byta om till hemresekläder innan planet går. Lodgen ombesörjer transfern till flygplatsterminalen, så du hinner äta middag i lugn och ro på lodgen innan du tar t ex KLM:s kvällsflyg till Amsterdam eller planet till Nairobi.

Trädgård på lodgen.

Lodgen har ett fint poolområde.

Djurliv och safari
Du ser inget djurliv kring lodgen, annat än fåglar, men det ligger ett par parker med djurliv inom ett par timmars bilresa från lodgen.

Arusha National Park
Arushas nationalpark ligger cirka en halvtimmes bilfärd öster om Arusha och är en lämplig park för endagsturer. I parken finns en mängd olika naturtyper, från sjöar till det drygt 4 500 meter höga berget Mount Meru.

Där förekommer främst olika slags gräsätare, t ex zebror, bufflar, antiloper och giraffer. Även elefanter ses ibland, rovdjur ytterst sällan. Parkens specialitet är den svartvita guerezan, som är en trädlevande apa. Arushas nationalpark är ett mycket bra område för fågelskådning.

Kilimanjaro National Park
Du hinner inte bestiga Kilimanjaro på en dagstur, men en dag räcker för att utforska berget på lägre höjd – du hinner vandra genom bergsskogarna upp till trädgränsen på cirka 3 000 meters höjd och tillbaka.

Tarangire och Lake Manyara
Både Tarangire National Park och Lake Manyara National Park ligger ungefär tre timmars bilresa från lodgen och kan besökas under dagsturer om du startar tidigt. Den största delen av vägen dit går på asfalt. I båda parkerna finns ett varierat djurliv, där du bland annat har goda chanser att se elefant.

 
© Copyright 1998–2012 Safari Patrol AB
Sidan senast ändrad 13 januari 2010