Safari i Kenya och Tanzania – savannen.com
Om oss & kontakt    About us 
Mount Meru Game Lodge.
  Hem
 
  Mount Meru Game Lodge
Vägen dit
Mount Meru Game Lodge ligger ca 20 minuters bilresa från Arusha och 30 minuter från Kilimanjaros flygplats.
Karta över Tanzania
Karta över Tanzania.
  Safariordlista
Öppna ordlistan i ett nytt webbläsarfönster
 
 
Tanzania:
Mount Meru Game Lodge
Arusha
Mount Meru Game Lodge är en lodge av god mellanklass belägen mellan Arusha och Kilimanjaros internationella flygplats. Standarden är bra, och där finns restaurang, lounge och en liten shop, liksom frukostplats ute i trädgården. Atmosfären är lugn och naturnära, det senare tack vare en stor och lummig lodgeträdgård samt de omgivande skogsområdena.

I anslutning till lodgen ligger ett inhägnat naturområde med djur, av vilka många tagits om hand som föräldralösa eller skadade. Bland djuren finns elandantiloper, buskbockar, zebror, bufflar, vildkatter, strutsar och andra fåglar. I träden kring lodgen finns olika apor.

Karta över Afrika Namibia Botswana Sydafrika Zambia Mocambique Malawi Rwanda Tanzania Kenya Uganda
Djurliv och safari
Vissa mindre djur, framför allt apor, kan ses kring Mount Meru Game Lodge. Vidare finns en del djur i lodgens hägn, men att titta på dem kan knappast kallas safari.

Arusha National Park
Arushas nationalpark ligger cirka en halvtimmes bilfärd från lodgen och är en lämplig park för dagsturer. I parken finns en mängd olika naturtyper, från sjöar till det drygt 4 500 meter höga berget Mount Meru.

Där förekommer främst olika slags gräsätare, t ex zebror, bufflar, antiloper och giraffer.

Ljust och fräscht sovrum.

Bungalow på Mount Meru Game Lodge.

Även elefanter ses ibland, rovdjur ytterst sällan. Parkens specialitet är den svartvita guerezan, som är en trädlevande apa. Arushas nationalpark är ett mycket bra område för fågelskådning.

Tarangire och Lake Manyara
Både Tarangire National Park och Lake Manyara National Park ligger ungefär två timmars bilresa från Arusha och kan besökas under dagsturer. Den största delen av vägen dit går på asfalt. I båda parkerna finns ett varierat djurliv, där du bland annat har goda chanser att se elefant.

 
© Copyright 1998–2012 Safari Patrol AB
Sidan senast ändrad 13 januari 2010