Safari i Kenya och Tanzania – savannen.com
Om oss & kontakt    About us 
Kirurumu Manyara Lodge.
  Hem
 
  Kirurumu Manyara Lodge
Vägen dit
Vägen till Kirurumu Manyara Lodge från Arusha (125 km) tar 2 timmar att köra, så gott som hela vägen på bra asfaltsväg. På vägen passerar du Lake Manyaras nationalpark.
Närmaste flygfält ligger 15 minuters färd från lodgen. Reguljärt safariflyg går dagligen till/från Arusha och andra parker.
Karta över Lake Manyara
Karta över Lake Manyara.
Karta över Tanzania
Karta över Tanzania.
  Safariordlista
Öppna ordlistan i ett nytt webbläsarfönster
 
 
Tanzania:
Kirurumu Manyara Lodge
Lake Manyara National Park
Kirurumu Manyara Lodge är en tältlodge (dvs en blandning mellan tältcamp och lodge) belägen inte långt från Lake Manyaras nationalpark i norra Tanzania.

Lodgen håller bra turistklass och ligger på krönet ovanför branten som leder ned i den enorma förkastningssprickan Great Rift Valley, eller Stora sprickdalen, som löper ända från Jordanfloden i Mellanöstern till Zambezifloden i Mocambique.

Karta över Afrika Namibia Botswana Sydafrika Zambia Mocambique Malawi Rwanda Tanzania Kenya Uganda
Lodgen har tjugosju rum/tält. Tälten är av den traditionella typen, dvs större safaritält för två personer, med vanliga sängar och en badrumsdel med privat WC och dusch. Mycket kanvas och trä ger en god safariatmosfär. Tälten har egen veranda med utsikt över Great Rift Valley. Varmvattnet värms med solvärme.
 
Familjerum och sviter
De sex rummen består av fyra familjerum, en familjesvit och en bröllopssvit. De ligger i fasta byggnader med mycket stenmaterial, dvs inte i tält, men vissa av dem har också kanvas- och tältkaraktär.

På lodgen finns också restaurang, bar, presentshop och en terrass med utsikt österut över Great Rift Valley. Man arrangerar dels vandringar i området, med fokus på kultur, flora och fåglar, dels längre vandringar i och kring Ngorongorobergen.

Mer om Lake Manyara
Lake Manyaras nationalpark är en vegetationsrik park med hög grundvattenskog i norr, akacieskog i mitten och buskmarker i söder. Vegetationen gör det svårare att upptäcka djuren, samtidigt som den ger goda förutsättningar för somliga djurarter. Parken har den högsta elefanttätheten av alla Tanzanias parker, vilket ger dig goda chanser att träffa på elefanter.

Trädklättrande lejon
En annan attraktion är de trädklättrande lejonen. Lejon klättrar emellanåt i träd även på andra håll, men i Lake Manyaras nationalpark är det snarare en vana. Det kan dock vara svårt att hitta lejonen, återigen på grund av vegetationen.

Ockås leoparder förekommer i parken, men är svåra att hitta.

Interiör i tält på Kirurumu Manyara Lodge.

Frukostservering på Kirurumu Manyara Lodge.

Familjerum med tältkaraktär på Kirurumu Manyara Lodge.

Bland de andra djurarterna som regelbundet ses är stora babianflockar, blå markatta, giraffer, bufflar och antiloper av olika slag. Fågelskådningen är bra. 380 arter har observerats i parken, bland dem fina arter som jättekungsfiskare och kronörn.

Bra vägar
Lake Manyaras nationalpark har i jämförelse med andra parker bra och jämna vägar. Vägen till parken från Arusha är i bra skick och inte mer än två timmar lång. Detta, tillsammans med den lugna och rymliga lodgen, gör att denna lodge passar bra för dig som vill undvika alltför hårda strapatser på safarin. Det går till exempel att kombinera Lake Manyara med ett besök i Tarangire (en utmärkt kombination på sensommaren och hösten) eller Ngorongoro för att få en safari med kortare ressträckor.

Nationalparken och lodgen ligger på vägen till Ngorongoro och Serengeti, och kan därför enkelt besökas också på längre safarier.

Djursäsonger
Djurläget i Lake Manyaras nationalpark är tämligen stabilt under året, så parken är ett fullgott resmål året om. Under april och maj råder dock regnperiod, under vilken den södra halvan av parken kan vara onåbar pga för höga vattenstånd i vattendragen i parken.

Djur kring lodgen
Lodgen har så långt det har gått byggts med lokala naturliga material, som smälter väl in i omgivningen. Fågellivet kring campen är bra, och även däggdjur som dikdikantiloper och apor kan ses.

 
© Copyright 1998–2012 Safari Patrol AB
Sidan senast ändrad 17 maj 2016