Safari i Kenya och Tanzania – savannen.com
Om oss & kontakt    About us 
Lake Manyara Serena Safari Lodge.
  Hem
 
  Lake Manyara Serena
Vägen dit
Vägen till Lake Manyara Serena Safari Lodge från Arusha (125 km) tar 2 timmar att köra, så gott som hela vägen på bra asfaltsväg. På vägen passerar du Lake Manyaras nationalpark.
Närmaste flygfält ligger ett par minuters bilfärd från lodgen. Reguljärt safariflyg går dagligen till/från Arusha.
Karta över Lake Manyara
Karta över Lake Manyara.
Karta över Tanzania
Karta över Tanzania.
  Safariordlista
Öppna ordlistan i ett nytt webbläsarfönster
 
 
Tanzania:
Lake Manyara Serena Safari Lodge
Lake Manyara National Park

Lake Manyara Serena Safari Lodge ligger på förkastningsbranten Great Rift Valleys västra krön och har strålande utsikt över förkastningsdalen. Lodgen håller hög standard.

Där finns 67 rum (inklusive en svit) i runda och bungalowliknande byggnader. Alla rum har privat badrum och veranda/balkong.

På lodgen finns restaurang, bar, swimmingpool med utsikt, souvenirbutik, massage och konferensmöjligheter. Man arrangerar djurskådning i Lake Manyara National Park, bushvandringar, kanotsafari och mountain biking.

Karta över Afrika Namibia Botswana Sydafrika Zambia Mocambique Malawi Rwanda Tanzania Kenya Uganda
Poolområdet på Lake Manyara Serena Safari Lodge.
Poolområdet på Lake Manyara Serena Safari Lodge.

Mer om Lake Manyara
Lake Manyara National Park är en vegetationsrik park, med hög grundvattenskog i norr, akacieskog i mitten och buskmarker i söder. Vegetationen gör det svårare att upptäcka djuren, samtidigt som den ger goda förutsättningar för somliga djurarter. Parken har den högsta elefanttätheten av alla Tanzanias parker, vilket ger dig goda chanser att träffa på elefanter.

En annan attraktion är de trädklättrande lejonen. Lejon klättrar emellanåt i träd även på andra håll, men i Lake Manyaras nationalpark är det snarare en vana. Det kan dock vara svårt att hitta lejonen, återigen på grund av vegetationen. Bland de andra djurarterna som regelbundet ses är stora babianflockar, blå markatta, giraffer, bufflar och antiloper av olika slag. Leoparder förekommer, men är svåra att hitta. Fågelskådningen är bra. 380 arter har observerats i parken, bland dem fina arter som jättekungsfiskare och kronörn.

Rum respektive utomhusservering på Lake Manyara Serena Safari Lodge.
Rum respektive utomhusservering på Lake Manyara Serena Safari Lodge.

Nationalparken och Lake Manyara Hotel ligger på vägen till Ngorongoro och Serengeti, och kan därför enkelt besökas också på längre safarier.

Djursäsonger
Djurläget i Lake Manyaras nationalpark är tämligen stabilt under året, så parken är ett fullgott resmål året om. Under april och maj råder dock regnperiod, under vilken den södra halvan av parken kan vara onåbar pga för höga vattenstånd i vattendragen i parken.

 
© Copyright 1998–2012 Safari Patrol AB
Sidan senast ändrad 13 januari 2010