Safari i Kenya och Tanzania – savannen.com
Om oss & kontakt    About us 
The Arusha Hotel.
  Hem
 
  The Arusha Hotel
Vägen dit
The Arusha Hotel ligger mycket nära Arushas centrum, 45 minuters bilfärd från Kilimanjaros internationella flygplats (JRO/HTKJ) och 15–20 minuters färd från Arushas flygplats (ARK/HTAR), som de flesta safariflyg utgår från.
Karta över Tanzania
Karta över Tanzania.
  Safariordlista
Öppna ordlistan i ett nytt webbläsarfönster
 
 
Tanzania:
The Arusha Hotel
Arusha
The Arusha Hotel är ett hotell med bättre turistklass, mycket bra beläget nära Arushas centrum. Liksom andra hotell i Arusha används det i safarisammanhang främst till övernattningar i samband med ankomst till eller avresa från Tanzania.

Hotellet byggdes 1894, under samma tid som staden Arusha började byggas. På den tiden fanns en skylt utanför hotellet som angav att platsen låg exakt halvvägs med Kapstaden och Kairo. Sedan dess har hotellet byggts om ett par gånger, senast under 2000-talet.

Karta över Afrika Namibia Botswana Sydafrika Zambia Mocambique Malawi Rwanda Tanzania Kenya Uganda
Standardrum på The Arusha Hotel.
 
Rummen
The Arusha Hotel har 86 rum, varav 57 är standardrum, medan övriga är mer påkostade rum och sviter. Rummen har utsikt mot hotellträdgården, poolen eller Mount Meru, det 4 566 meter höga vulkanberg som ligger strax utanför Arusha.

Standardrummen har luftkonditionering, TV, värdesaksförvaring, telefon, brandvarnare och sprinkler, myggnät samt trådlöst internet. De dyrare rummen är utrustade på samma sätt, men är större och mer påkostade. Det finns rökfria rum.

Två restauranger
Hotellet har två restauranger, varav den ena med servering på en utomhusterrass, samt en lounge och bar. Där finns också sammanträdes- och konferenslokaler, en presentbutik, en ädelstensbutik, ett business centre med bland annat sekreterartjänster samt ett kasino. Trådlöst internet finns på hela hotellområdet.

Hotellet har en välanlagd trädgård, swimmingpool, barnpool, gym och utomhusjacuzzi. Under 2010 ska ett spa invigas.

Pool på The Arusha Hotel.

Lounge på The Arusha Hotel.

The Arusha Hotel.

The Arusha Hotel med Mount Meru i bakgrunden.
 
Djurliv och safari
The Arusha Hotel ligger inne i storstaden Arusha, så du ser inget djurliv kring hotellet, annat än fåglar i i hotellträdgården, men det ligger ett par parker med djurliv inom två timmars bilresa från hotellet.

Arusha National Park
Arushas nationalpark ligger cirka en halvtimmes bilfärd öster om Arusha och är en lämplig park för endagsturer. I parken finns en mängd olika naturtyper, från sjöar till det drygt 4 500 meter höga berget Mount Meru.

Där förekommer främst olika slags gräsätare, t ex zebror, bufflar, antiloper och giraffer. Även elefanter ses ibland, rovdjur ytterst sällan. Parkens specialitet är den svartvita guerezan, som är en trädlevande apa. Arushas nationalpark är ett mycket bra område för fågelskådning.

Tarangire och Lake Manyara
Både Tarangire National Park och Lake Manyara National Park ligger ungefär två timmars bilresa från Arusha och kan besökas under dagsturer. Den största delen av vägen dit går på asfalt. I båda parkerna finns ett varierat djurliv, där du bland annat har goda chanser att se elefant.

 
© Copyright 1998–2012 Safari Patrol AB
Sidan senast ändrad 6 april 2010